Лайм

Син Віктора Цоя попросив Путіна перешкодити прем'єрі фільму "Цой"

Картину Олексія Учителя музикант вважає "вульгарним видовищем", яке ганьбить ім'я його батька

Музикант Олександр Цой, син лідера "Кино" Віктора Цоя, підтвердив інформацію про те, що він категорично проти прем'єри фільму "Цой" режисера Олексія Учителя. Картина має вийти на екрани вже у вересні цього року.

Як пише "Газета.ru", з метою перешкодити прем'єрі Олександр навіть направив відповідний лист президенту РФ Володимиру Путіну. Раніше також ходили чутки, що його підтримав і батько Віктора Цоя, але Роберт Цой спростував цю інформацію.

Олександр Цой Фото: novayagazeta.ru

У бесіді з журналістами Олександр Цой уточнив, що лист Путіну склали за його завданням, до того ж він особисто брав участь в його підготовці. Зараз син музиканта готується до більш розгорнутої публічної заяви.

На думку Олександра, художня картина Учителя є "вульгарним видовищем", яке порушує права спадкоємців і паплюжить ім'я його батька. А тому він попросив Путіна "невідкладно організувати перевірку" фільму та "вжити належних заходів". У листі також зазначено, що ніхто з близьких Цоя не давав дозволу на використання імені та зображень музиканта.

Нагадаємо, картина Олексія Учителя розповість глядачеві історію, яка нібито відбулася в серпні 1990 року вже після смерті Віктора Цоя. Самого музиканта у фільмі не буде, а центральним персонажем стане водій "Ікаруса", який зіткнувся з автомобілем Цоя під Юрмалою. Павло Шелест везе труну з тілом музиканта з Риги до Ленінграда на похорон, але дорога виявляється вкрай непростою.

Наскільки відомо, раніше Учитель також розмірковував про альтернативну кінцівку фільму, в якій не буде фатальної аварії - вся показана історія може виявитися лише моторошним сном лідера "Кино" - в ньому автобус і його "Москвич" на трасі благополучно роз'їдуться. Прем'єра драми очікується вже 3 вересня.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі