Лайм

Австрієць провів більше двох годин в шафі з льодом і вижив - як йому це вдалося

43-річний чоловік вже не перший рік намагається побити рекорд Гіннеса

Австрієць Йозеф Кеберле роздягнувся до плавок і заліз у контейнер, по самі вінця наповнений кубиками льоду. Чинячи опір болю і холоду, чоловік провів у такому положенні 2 години 30 хвилин і 53 секунди, встановивши новий світовий рекорд, пише CNN.

Фото: theguardian.com/Getty Images

Скляну ємність з 200 кг льоду встановили на головній площі австрійського міста Мельк, і спостерігати за сміливцем змогли десятки перехожих. У Кеберла було кілька цілей: побити рекорд Гіннеса, який з 2014 року утримує китаєць Сунхао Цзінь з 1 годиною і 53 хвилинами в льоду, і перевершити власний ліміт. Оскільки самовіддане замерзання австрійця несе мало практичної користі, він також вигадав собі благородну просвітницьку задачу.

"Моєю мотивацією було вийти за рамки моїх власних можливостей і вказати на зміну клімату. Оскільки я багато тренуюся в високогірній місцевості, я хочу підвищити обізнаність про танення льодовиків", - сказав він журналістам.

Фото: theguardian.com/AP

43-річний австрієць в 2019 році протримався в льоду 2 години і 8 хвилин. Цього разу він охолоджувався на 28 хвилин довше, і сподівається, що в найближчі дні його спробу визнають світовим рекордом. "В принципі, це не було неприємно. Спочатку один з моїх пальців на нозі придавило шматком льоду, але коли він розтанув, все пішло за планом, - розповів він. - Я думаю, що міг би витримати і 3 години".

Виданню Guardian Кеберл сказав, що контакт тіла з льодом відгукується хвилею болю, але впоратися з ним йому вдалося за допомогою позитивних емоцій. "Я борюся з болем, візуалізуючи і спираючись на позитивні емоції. Так мені вдається його витерпіти, - сказав чоловік. - Перше, що потрібно зігріти, - це ноги. Тому вибравшись, я вдягаю шкарпетки".

Фото: theguardian.com/Getty Images

Йозеф Кеберле навчився переносити низькі температури завдяки наполегливим тренуванням. Непідготовлений організм в подібних умовах зіткнувся б з гіпотермією - уповільненням серцевого ритму, роботи легенів і розумової активності, аж до заціпеніння, зупинки дихання і серця.

  • Небезпечний челлендж в TikTok привів до смерті підлітка ґ: втрутитися довелося навіть Johnson & Johnson. Діти намагалися виділитися, викликаючи галюцинації антигістамінним препаратом.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Остапчук привітав молоду дружину з 24-річчям і показав їхні романтичні світлини

Відомий ведучий Володимир Остапчук звернувся до своєї молодої дружини, блогера та підприємця Катерини Полтавської у день її народження  

Зірку "Піратів Карибського моря" загризла акула: що відомо про трагічну загибель актора

Актор та професійний серфер Тамайо Перрі трагічно загинув Гаваї від укусів акули

Втратив зв'язок на 1,5 місяці: зірка "Х-фактору" розповів про зникнення мами на початку війни

Співак та фіналіст проекту Х-фактор Дмитро Волканов згадав, що не міг півтора місяця додзвонитися до своєї матері на початку війни