Лайм

Світові ЗМІ пригадали хворому патріарху Філарету слова про коронавірус та одностатеві шлюби

Західні медіа назвали хворобу глави колишньої УПЦ КП "кармою"

Хворий коронавірус патріарх Філарет став зіркою світових ЗМІ, які дізналися про його "оригінальне" трактування причин пандемії: голова колишньої УПЦ КП назвав пандемію Covid-19 "карою божою" за одностатеві шлюби. В результаті про його хворобу написали CNN, Daily Mail, New York Post, CBS, NBC, New Zealand Herald та інші медіа, а The Sun назвав зараження "Covid-кармою".

91-річний Філарет в березні сказав українському телеканалу, що криза з Covid-19 - це "божа кара за гріхи людей, гріховність людства". "Перш за все, я маю на увазі одностатеві шлюби", - пояснив він.

Українська ЛГБТК + група Insight в квітні подала на патріарха в суд, заявивши, що його слова потенційно можуть розпалювати ненависть і дискримінацію. У позові від Філарета зажадали вибачень. "Наша мета - показати людям, що в Україні більше немає місця для таких заяв від церковних лідерів", - заявила глава Insight Олена Шевченко.

Організація Amnesty International в Україні також засудила висловлювання Філарета: "Такі заяви дуже шкідливі, тому що можуть привести до нападів, агресії, дискримінації стосовно певних груп".

У відповідь на позов прес-секретар заявив, що Філарет, "як глава церкви і як людина, вільний висловлювати свої погляди, засновані на моралі".

5 вересня стало відомо, що Філарета госпіталізували із запаленням легенів. Стан його здоров'я назвали задовільним.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

20 років як тебе немає: Олександр Пономарьов у роковини смерті мами показав її фото

Відомий український співак Олександр Пономарьов показав у мережі рідкісне фото зі своєю молодою мамою, яка померла 20 років тому

Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті

Український телеведучий та військовослужбовець Даніель Салем опублікував відео з фронту

Помер фронтмен гурту Crazy Town: виконавцю хіта Butterfly було 49 років

У Лос-Анджелесі на 50-му році життя помер соліст гурту Crazy Town Шифті Шеллшок (Сет Бінзер)