Лайм

Каньє Вест помочився на статуетку "Греммі" і назвав музичну індустрію рабством - що відбувається

Репер оголосив війну музичним мейджор-лейблам

Ексцентричні витівки Каньє Веста знову зробили його зіркою заголовків. Кілька днів поспіль репер писав у Твіттері про свою неприязнь до музичного бізнесу, а потім опублікував відео, на якому помочився настатуетку "Греммі". "Повірте мені, я не зупинюся", - заявив кандидат в президенти США.

Каньє почав "війну" з музичною індустрією в нині видаленому твіті: "Я не буду випускати нову музику, поки не розірву контракти з Sony і Universal". Репер хоче повернути права на майстер-копії своїх пісень, від яких більшість артистів відмовляються, коли ведуть справи з великими лейблами.

"Мені потрібно побачити всі контракти в Universal і Sony. Не хочу дивитися, як мій народ поневолюють. Я ризикую життям заради своїх людей. Музична індустрія і НБА - сучасні невільницькі кораблі. Я новий Мойсей, - написав Каньє. - 90% контрактів із звукозаписними компаніями в світі як і раніше побудовані на роялті. Стандартна угода із звукозаписною компанією - це пастка, яку НІКОЛИ не можна окупити, і є всі ці приховані витрати, такі як "плата за поширення", яку багато лейблів включають в контракти, щоб заробити на нас ще більше грошей. Я прощаю всіх представників музичної індустрії, причетних до сучасного рабства. Помста тільки для панів".

Щоб показати, в яких умовах йому доводиться працювати, Вест опублікував понад 100 скріншотів своїх контрактів із лейблами. Також він заявив, що Universal не називають йому вартість майстер-копій його пісень, тому що впевнені, що він зможе їх викупити. "Музиканти мають бути вільними", - наполягає він.

Пізніше колишній гравець НБА і друг Каньє Веста написав, що репера на 12 годин виключили з Твіттера. Вірогідно, це покарання за публікацію номера телефону директора по контенту Forbes Рендалла Лейна. Його він назвав головним прихильником переваги білої раси, але пізніше видалив провокативний твіт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі