Лайм

Національний парк Таїланду знайшов спосіб боротися зі сміттям туристів - вони отримують його назад поштою

Акція покликана навчити туристів більше не смітити

Адміністрація одного з найпопулярніших національних парків Таїланду Кхао Яй відправляє поштою туристам сміття, яке вони залишили на території заповідника.

Як пише BBC, перед входом в парк відвідувачі повинні пройти обов'язкову реєстрацію із зазначенням місця проживання. Це робиться для того, щоб співробітники знали, куди висилати тайський "сувенір".

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Всі пластикові пляшки, бляшані банки, обгортки та інші відходи складаються в картонну коробку і відправляються туристові, який вирішив розбити табір у парку.

Крім того, дані про правопорушників надаються в правоохоронні органи, оскільки викидаючи сміття відпочиваючі порушують Закон про національні парки. Їм може загрожувати великий штраф або тюремне ув'язнення терміном на 5 років.

Адміністрація парку пояснює, що залишене людьми сміття може бути особливо небезпечне для тварин, які можуть спробувати його з'їсти.

Міністр природних ресурсів і навколишнього середовища Варавут Сілпа-Арча показав на своїй сторінці в Facebook, як виглядають коробки зі сміттям, які вже готові до відправки. У кожній посилці знаходиться записка такого змісту: "Ви забули ці речі в національному парку Кхао Яй".

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Фото: facebook.com/TOPVarawut

Кхао Яй - найстаріший національний парк Таїланду, відомий своїми водоспадами, тваринами та пейзажами. Він знаходиться неподалік від Бангкока.

  • Читайте також на theLime, як британець зловив величезну акулу, і вдвічі перевищив рекорд Великобританії, встановлений майже 50 років тому. Але чоловік не зможе стати новим рекордсменом, оскільки відмовився дотримуватися встановлених правил.
  • Австралійська влада намагаються вивести горбатого кита з річки, яка кишить алігаторами, у Національному парку Какаду. Морський ссавець заблукав та опинився в 30 км від свого місця існування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil