Лайм

У США виступили проти нового серіалу Netflix від творців "Гри престолів": що пішло не так

Навколо екранізації роману "Проблема трьох тіл" розгорівся скандал

Республіканські сенатори відправили генеральному директору Netflix Теду Сарандосу лист, в якому висловилися проти зйомок науково-фантастичного серіалу "Проблема трьох тіл". Екранізацію роману китайського письменника Лю Цисіня для Netflix готують шоураннери "Гри престолів" Девід Бениофф і Ден Вайс, але американські політики вважають, що це "нормалізує" репресії уйгурських мусульман в китайській провінції Сіньцзян, пише Indie Wire.

Сенатори послалися на інтерв'ю, яке автор книги "Проблема трьох тіл" дав в 2019 році виданню The New Yorker. Коли Лю Цисіня запитали про виправні табори для уйгурів в Сіньцзяні, він відповів: "А ви б вважали за краще, аби вони підривали себе на вокзалах і в школах під час терористичних атак? У всякому разі, уряд допомагає їхній економіці і намагається вивести їх зі злиднів" .

Лист підписали Марта МакСеллі, Марша Блекберн, Рік Скотт, Кевін Крамером і Том Тілліс. Республіканці попросили Netflix переосмислити свої робочі стосунки з Лю Цисінем і врахувати його спірні коментарі. "Чи згодні Netflix з тим, що переміщення від 1,8 до 3 млн уйгурів в інтерновані або трудові табори на підставі їхньої етнічної приналежності неприйнятне?" - запитують вони.

"Проблема трьох тіл" зробила Лю Цисіня першим азіатським письменником, який отримав престижну літературну премію "Х'юго". Дія книги починається під час Культурної революції, коли люди встановлюють контакт з інопланетною цивілізацією, що знаходиться на межі зникнення. Після того, як інопланетяни вторглися на Землю, люди розділилися на два табори: одні виступили за захоплення влади прибульцями, а інші вирішили чинити опір. Крім Беніоффа і Вайса над адаптацією працює сценарист серіалу "Терор" Олександр Ву. Виконавчими продюсерами проекту виступили Райан Джонсон і Розамунд Пайк.

  • Раніше з аналогічними звинуваченнями зіткнулася студія Disney, яка подякувала китайському уряду в титрах фільму "Мулан". Згадані державні структури звинувачують в порушенні прав людини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ще одна танцівниця: Лілія Ребрик замилувала мережу відео з двомісячною донечкою

Лілія Ребрик нещодавно втретє стала мамою. Щаслива мама оприлюднила свіжі кадри маленької Аделіни

Тиск завжди присутній: Олена Зеленська поділилася, як війна змінила плани її дітей

Олена Зеленська зізналася, що її донька Олександра не будує плани на майбутнє у період війни, а син Кирило хоче стати військовим

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена