Лайм

Я ніколи не був прихильником Лукашенка, але тут вже ні в які рамки - лідер "Би-2" про події в Білорусі

На думку музиканта, в його країні настав час змін

Учасники гурту "Би-2" вдруге були змушені перенести заплановані концерти в столиці рідної їм Білорусі - вперше через карантин, а тепер - "з міркувань безпеки". При цьому, як підкреслив соліст Льова (Єгор Бортник), цього разу загроза йде "вже більше не від коронавіруса, а від влади".

В інтерв'ю виданню "Труд" музикант назвав події в Білорусі "особистою трагедією". Учасники "Би-2" впевнені, Олександру Лукашенку, відставки якого вимагають протестувальники, дійсно прийшов час йти.

Лева ( "Бі-2") Фото: Facebook / Бі-2 / B-2

"Ми з Шуріком родом з Білорусі: я з Мінська, він з Бобруйська, - пояснив Льова. - Для нас, звичайно, все, що зараз відбувається в Білорусі, - особиста трагедія. Думаю, Лукашенко повинен піти. Я ніколи не був його прихильником , але тут вже ситуація ні в які рамки. Сподіваюся, незабаром вона вирішиться".

За словами музиканта, в його країні настав період, коли назад шляху вже немає - настав час змін. "Вибори були безпрецедентно сфальсифіковані. Невипадково люди почули та підтримали нас, а ми - їх", - уклав він.

  • У містах Білорусі вже понад місяця проходять масові протести, причиною яких стала перемога Олександра Лукашенка на чергових президентських виборах. Люди вимагають відставки Лукашенка, перевиборів, звільнення всіх політичних ув'язнених і покарання силовиків за свавілля та жорстоке побиття мітингувальників.
  • 23 вересня Лукашенко провів таємну інавгурацію і заявив, що вступає на посаду президента Білорусі "з особливим почуттям гордості". У зв'язку з цим в країні пройшли масові акції протесту. Людей на вулицях розганяли кийками, перцевим газом та водометами. Під час протестів силовики затримали понад 200 осіб.
  • Дивіться також на theLime, як в Мінську таксист допоміг хлопцю втекти від ОМОНу і став зіркою вірусного відео. Такого результату погоні силовики точно не чекали, але машину доведеться полагодити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита