Лайм

Чоловік знайшов у парку незвичайне скло - виявилося, це діамант в 9 карат

Дорогоцінний камінь щасливчик назвав Діамантом дружби

Поїздка в парк "Алмазний кратер" закінчилася для 33-річного Кевіна Кінарда великою удачею: чоловік знайшов дорогоцінний камінь масою 9,07 карата. Про щасливу знахідку американця розповіло видання CNN.

Державний парк "Алмазний кратер" в штаті Арканзас розташований над зруйнованим 95 млн років тому вулканом. Колись магма винесла алмази на поверхню, і тепер кожен бажаючий може випробувати удачу на зораному полі площею 15 га. Кевін Кінард відвідував парк кілька разів, але завжди повертався додому з порожніми руками. Тепер все змінилося, адже у нього є другий за величиною алмаз, знайдений за всю історію парку.

"Все, що схоже на кристал, я беру і кладу в сумку, - розповів щасливчик. - В той день я наткнувся на кристал розміром з іграшку марбл. Він виглядав цікавим і блискучим, але я подумав, що це просто скло".

На зворотній дорозі Кевін Кінард і його друзі занесли свої знахідки в центр виявлення алмазів, і кілька хвилин по тому 33-річному банківському службовцю повідомили радісну новину.

"Я чесно розплакався, коли мені про це сказали. Я був в повному шоці, - сказав чоловік. Свою знахідку він вирішив назвати "Діамантом дружби Кінарда". - Його вага 9,07 карат, і я знайшов його 7.09. Це так унікально".

З моменту відкриття "Алмазного кратера" в 1906 році в парку було виявлено понад 75000 дорогоціних каменів, але випадок Кінарда унікальний - це другий за величиною алмаз, знайдений на його території.

  • У Бельгії почали реставрацію старого фонтану і виявили шкатулку з серцем мера. Градоначальник так сильно любив місто, що віддав йому своє серце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil