Лайм

Перша в історії людина, яка повністю вилікувалася від ВІЛ-інфекції, померла від раку

Він був відомий також як "берлінський пацієнт"

Житель США Тімоті Рей Браун став першою у світі людиною, якій вдалося повністю вилікуватися від ВІЛ. Однак чоловік зіткнувся з новою напастю - раком крові. Ця хвороба виявилося підступнішою і забрала життя американця.

На сторінці Тімоті в Facebook сказано , що він помер вдень 29 вересня в оточенні своїх рідних. Відзначається, що чоловік протягом п'яти місяців боровся з лейкемією.

Тімоті Рей Браун Фото: facebook.com/TimothyRayBrown

Тімоті Рей Браун відомий також як "берлінський пацієнт". У 1997 році, коли американець приїхав працювати перекладачем в Берлін, у нього виявили ВІЛ-інфекцію. Через дев'ять років лікарі поставили йому ще один невтішний діагноз - рак крові.

У 2007 році американцеві зробили пересадку кісткового мозку, щоб вилікувати лейкемію, а згодом у Брауна зникли й ознаки ВІЛ. Так чоловік поборов і онкологію, і ВІЛ-інфекцію.

І якщо захворювання, що викликається вірусом імунодефіциту людини, більше не поверталося, то рак через роки знову дав про себе знати. У 2019 у Тімоті знову діагностували онкологію і вона поширилася по всьому організму.

Всього в історії було тільки два підтверджених випадки повного лікування від ВІЛ. Другим став в цьому році "лондонський пацієнт" - він теж переміг хворобу завдяки пересадці кісткового мозку.

  • У лютому акторка Шеннен Доерті оголосила, що її рак молочної залози повернувся через 3 роки після ремісії і прогресував до 4 стадії. З тих пір зірка серіалів Зачаровані та Беверлі-Хіллз 90210 продовжує боротися з хворобою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували