Лайм

Вчені назвали найкращий матеріал для виготовлення маски в домашніх умовах

Якщо ви вирішите зробити саморобну маску для обличчя, то придивіться саме до цього матеріалу

Вчені з Університету Цинциннаті (США) вирішили з'ясувати, які тканини найкраще підходять для виготовлення захисних масок для обличчя в домашніх умовах. У лабораторії протестували кілька варіантів, в тому числі й бавовняну матерію, та прийшли до висновку, що найкраще справляються із захистом від Covid-19 вироби з шовку.

На думку авторів нового дослідження, цей матеріал володіє природними антимікробними, антибактеріальними та противірусними властивостями, а при використанні шовкової маски разом з респіратором захист поліпшується в кілька разів, пише New York Post.

Захисна маска для обличчя з шовку Фото: Alamy Stock Photo

Вчені відзначають, що в шовку міститься мідь, яка здатна вбивати бактерії та віруси. Крім того, цей матеріал не намокає та є повітропроникним.

А недолік бавовни в тому, то вона вбирає вологу як губка і перестає виконувати захисні функції вже через 30-40 хвилин після початку використання.

Якщо ви вирішите зробити саморобну маску для обличчя, то придивіться саме до цього матеріалу. На відміну від бавовняної матерії, яку в народі називають марлею, шовк "дихає" протягом всього застосування, оскільки волога, яка потрапляє на поверхню тканини, тут же висихає.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Як склалася доля пластичного хірурга Андрія Іскорнєва після "Холостяка" - який вигляд має і де живе головний герой 3 сезону шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Український співак Monatik розповів, що запитували представники ТЦК, коли зупинили його в центрі Києва 10 травня

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова повідомила, що співак переніс складну операцію на серці та показала фото з реанімації