Існує безліч рецептів з приготування яблучного пирога або класичної шарлотки. Але той, який ми розповімо вам сьогодні, називають французьким. А все тому, що в процесі приготування тісто перетворюється на ніжний крем, і в поєднанні з яблуками ви отримуєте просто фантастичний смак (відео приготування дивіться на сторінці нижче).
З інгредієнтів нам знадобляться: прямокутна форма, яблука (800 г), яйця (2 шт.), цукор (50 г), молоко (100 г), масло вершкове (30 г), борошно пшеничне (70 г), цукор ванільний ( 10 г), сіль (0,5 ч.л.), розпушувач (1 ч.л.), горіхи волоські (80 г).
Для приготування яблучного пирога за рецептом Тетяни Литвинової необхідно виконати наступні кроки:
Помийте яблука, очистіть від шкірки, виріжте серцевину та наріжте на кухонному комбайні або вручну тонкими слайсами. Збийте яйця до мильної пінки і додайте цукор, сіль, ванільний цукор. Потім продовжите збивати масу.
Додайте розтоплене вершкове масло та молоко. Змішайте розпушувач і борошно окремо, після чого додайте потроху в рідку масу в процесі збивання тіста.
Перелийте тісто до яблук і перемішайте руками акуратно, по можливості, щоб не зламати скибочки яблук. Викладіть у форму і відправте в добре розігріту духовку на 180-190 градусів на 30 хв. Після чого візьміть мигдаль або волоські горіхи. У разі використання волоських горіхів, подрібніть їх качалкою або яким-небудь іншим чином.
Після 30 хв. готування пирога дістаньте його і додайте горіхи, відправте в духовку ще на 20 хв.
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати вдома мексиканські тако.
- Читайте також на theLime, як закрити солодкий перець на зиму.
Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.