Лайм

Суперечка навколо шоу "Маскарад" отримала продовження - міжнародний дистриб'ютор поскаржиться на канал "1+1"

Дистриб'ютор ТВ-формату The Masked Singer оцінив новий проект "1+1"

Компанія Fremantle, дистриб'ютор телевізійного формату The Masked Singer, відреагувала на спір навколо українського шоу "Маскарад" між телеканалами "Україна" та "1+1".

Як пише телеканал "Україна", який навесні придбав права на адаптацію The Masked Singer, у Fremantle розчаровані діями "1+1" та мають намір поскаржитися на шоу "Маскарад" до міжнародної організації із захисту авторських прав. На думку дистриб'ютора, "Маскарад" значно більше повторює формат The Masked Singer, ніж Mysteries in the Spotlight, на який нібито спиралися на "плюсах".

Шоу "Маскарад" на каналі "1 + 1", фрагмент ефіру Фото: Instagram / Маскарад

"Ми дуже розчаровані діями "1+1", - цитує канал представників Fremantle. - Незважаючи на запевнення, які вони надали нам і власнику формату The Masked Singer про те, що вони будуть виробляти оригінальну версію Mysteries in the Spotlight, цілком очевидно, що насправді шоу, яке вони виробили, значно ближче до The Masked Singer".

Це питання Fremantle має намір передати на розгляд до FRAPA - асоціації із захисту авторських прав на телевізійні формати. Отримавши висновки, дистриб'ютор скоординує свої наступні кроки відносно дій каналу "1+1".

  • Прем'єра шоу "Маскарад" відбулася на "1+1" 3 жовтня. У ньому одні знаменитості виступають в маскарадних костюмах, а інші, розбившись на дві команди, - вгадують артистів за масками. Але як тільки проект вийшов на екрани, телеканал "Україна" звинуватив "1+1" у нечесній конкуренції і тепер готує позов до суду, так як вважає, що "Маскарад" є підробленими форматом корейського проекту The Masked Singer, права на адаптацію якого канал "Україна" придбав ще навесні 2020 року.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустить.

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Військовий Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, показав свіже фото. Чоловік у колісному кріслі прогулювався разом зі своєю дружиною