Лайм

Сплив цікавий факт про підтримку ЛГБТ-сімей Папою Римським - у Ватикані його коментувати відмовилися

Кажуть, Ватикан завадив понтифіку зробити подібну заяву раніше

Світові ЗМІ та користувачі соцмереж ось уже третій день обговорюють слова глави католицької церкви, папи Франциска, який підтримав представників ЛГБТ і закликав світових лідерів узаконити одностатеві шлюби. Тепер же історія отримала новий виток: схоже, понтифік мав намір сказати про це світу і раніше, але у Ватикані були проти.

Як пише The New York Times з посиланням на свої джерела в мексиканській телекомпанії Televisa, папа Франциск заявив про підтримку одностатевих шлюбів ще в 2019 році. Але тоді Ватикан нібито вирізав слова понтифіка з відео і передав журналістам Televisa вже відредаговану версію інтерв'ю.

Власне, так цей фрагмент з'явився у документальному фільмі "Франческо". Свого часу режисер Євген Афінеєвський нібито знайшов вирізаний епізод інтерв'ю в архівах Ватикану та додав його до свого фільму.

Подейкують, фрагмент покажуть у фільмі Афінеєвського з дозволу Ватикану. Але що цікаво, коментувати питання про цензуру інтерв'ю для Televisa там не захотіли. За словами TNYT, офіційний представник Ватикану Маттео Бруні відмовився відповідати на їхні запитання.

Нагадаємо, в документальному фільмі "Франческо" глава католицької церкви назвав представників ЛГБТ "дітьми Божими, які мають право бути в сім'ї". Прем'єра документальної стрічки відбулася 21 жовтня в Римі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни