Лайм

У Китаї побудували книжковий магазин, який виглядає як декорації фантастичного фільму: фото

Новий магазин став справжньою принадою для любителів книг

Шанхайські архітектори спроектували в місті Ченду книжковий магазин у вигляді фантастичного собору з дзеркальними стелями і блискучою чорною підлогою, які відображають книжкові стелажі. Вигадливий дизайн зробив магазин схожим на малюнки знаменитого нідерландського художника Ешера.

Фото: Shao Feng

"Дзеркальна стеля в приміщенні - візитна картка книгарні. Вона ефективно розширює простір за рахунок відображення", - розповів журналу Architectural digest Лі Сян, засновник архітектурної фірми X + Living.

Всередині приміщення прикрашають високі арки і колони. На верхніх полицях дизайнери використовували плівку з надрукованими книгами, щоб відвідувачам здавалося, що вони заповнюють весь простір.

Фото: Shao Feng

"Якщо ми розмістимо справжні книги на верхніх полицях, читачам буде важко до них дотягнутися, а співробітникам буде складно за ними доглядати, - пояснив маленьку хитрість архітектор. - У магазині вже є колекція з більш ніж 80 000 книг, тому місця насправді немає".

Іншою ключовою частиною дизайну було освітлення: світлодіодні стрічки роблять полиці більш стереоскопічними і чіткими, а також полегшують читачам пошук книг.

Фото: Shao Feng

На першому поверсі магазину розташоване кафе та ігрова дитяча зона з бамбуковими книжковими шафами, прикрашеними пандами. Для маленьких читачів зробили зручні місця для відпочинку, розкидавши різнокольорові подушки. На другому поверсі спроектували балкон з сидячими місцями, де клієнти можуть відпочити, почитати, попрацювати або поговорити з друзями.

Фото: Shao Feng

  • У магазині встановили скляну підлогу, щоб люди могли побачити будинок 11 століття поверхом нижче. Тепер звичайний похід за продуктами вже не буде таким рутинним заняттям.
  • У США продають будинок з трилера "Мовчання ягнят", але поки безуспішно - ще б пак, в ньому жив маніяк Буффало Білл. А тим часом старим маєтком можна прогулятися за допомогою віртуального туру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації