Лайм

У магазині встановили скляну підлогу, щоб люди могли побачити будинок 11 століття поверхом нижче: відео

Тепер звичайний похід за продуктами вже не буде такою рутинною справою

Тепер, щоб мати уявлення про те, як жили люди в 11 столітті, вам не обов'язково йти до музею або зариватися в книгу з історії. Як варіант, можна просто сходити за покупками в один з продуктових маркетів у Дубліні.

Почавши будівництво супермаркету в столиці Ірландії, археологи виявили 1000-річний будинок. Як припускають фахівці, колись він предкам вікінгів, розповідає у своєму сюжеті на YouTube RTE News.

Фото: RTE News / YouTube

Знахідка виявилася настільки унікальною, що про її руйнування не могло бути й мови, в той же час будівельники вже розгорнули велике будівництво. Тому автори проекту прийняли вельми оригінальне рішення - зробити частину підлоги в супермаркеті скляною, щоб люди могли розглядати історичне приміщення поверхом нижче.

"Тут жили люди, - поділився враженнями один з архелогов на відео. - Сідали вечорами і робили якісь вироби біля багаття. Дивлячись на це місце, ви можете уявити, як вони сміялися, жартували або сумували з якихось причин".

Тепер похід місцевих жителів за їжею став не просто рутинною справою, а цілим пізнавальним заняттям.

  • У США продають будинок з трилера "Мовчання ягнят", але поки безуспішно - ще б пак, в ньому жив маніяк Буффало Білл. А тим часом старим маєтком можна пройтися за допомогою віртуального туру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа