Лайм

Канадська компанія купує права на Кубик Рубіка - через 46 років їх оцінили в мільйони доларів

У 1980 році про іграшку математика Ерно Рубіка дізнався весь світ

Канадська компанія-виробник іграшок Spin Master Corp. купує права на виробництво та розповсюдження популярної головоломки - Кубика Рубіка. Через 46 років існування іграшки їх вартість оцінили в $50 млн (1,4 млрд гривень).

Як пише CBC, таке рішення в компанії прийняли на тлі чергової хвилі популярності іграшки та зростаючого до неї інтересу. До того ж, як показують дослідження ринку, в дні карантину активно зростає попит на настільні ігри.

Популярну головоломку в 1974 році створив угорський учитель та шанувальник логічних задач Ерно Рубік. У 1980 році про його винахід дізнався весь світ. Через 46 років у світі продали 300 млн копій іграшки, при цьому велика їх частина розійшлася в Японії, де збірка Кубика Рубіка на швидкість стала особливо популярною.

До слова, світовий рекорд зі складання кубика в 2019 році встановив китайський спідкубер Du Yusheng - хлопець впорався із завданням всього за 3,47 секунди.

  • Раніше ЦРУ запропонувало людям пройти тест на уважність. На перший погляд головоломка здалася доволі простою, але ж в таких справах не буває без підступності. Спробуйте себе в ролі шпигуна.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину