Лайм

Більше ніж фото: скульптура кита врятувала поїзд метро від падіння в річку

Пластиковий твір називається "Врятовані хвостом кита"

У Нідерландах потяг метро ледь не впав у річку з висоти 9,7 метрів. Зупинити падіння допомогла пластикова скульптура у вигляді хвоста кита на станції De Akkers в передмісті Роттердама, пише CNN.

Фото: Getty Images

У момент аварії в поїзді не було пасажирів, а машиніст зміг самостійно вибратися з кабіни. Чоловіка з невеликими травмами доставили в лікарню для обстеження. При цьому влада все ще не вигадала, як безпечно зняти поїзд, не обрушивши його разом з рятівним хвостом: в цьому місці дуже складно розмістити вантажопідйомні крани.

Фото: Getty Images

Як не дивно, пластикова скульптура, яка зупинила падіння, називається "Врятовані хвостом кита". У 2002 році її створив художник-архітектор Маартен Струйс, якого вельми здивувала стійкість його витвору.

"Я був здивований, я цього не очікував. З нетерпінням чекаю результатів розслідування цієї катастрофи і обов'язково зроблю кілька фотографій, тому що зараз скульптура в своєму кращому вигляді. Вона буде виглядати гірше, коли поїзд приберуть", - сказав він журналістам.

Фото: Getty Images

  • Раніше в порту Бейрута після вибуху з'явилася скульптура з уламків. Вона являє собою жінку з осколків скла, шматків металу і трісок побутових предметів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil