Лайм

Люди знайшли дивну "змію", яка виявилася гігантським хижим черв'яком з Азії: фото

Непроханий гість знищує дощових черв'яків, чим шкодить рослинам

Загадкова "змія" довжиною близько 30 см і з головою у формі молота налякала жителів американського містечка Мідлотіан. Намагаючись ідентифікувати істоту, вони прислали його фото і відео місцевій організації, що спеціалізується на боротьбі зі шкідниками. Виявилося, що це зовсім не змія, а величезний інвазивний черв'як, якого дуже важко знищити, пише Insider.

Фото: Virginia Wildlife Management

Компанія Virginia Wildlife Management, яка займається виловом тварин і бореться зі шкідниками в штаті Вірджинія, ніколи раніше не стикалася з такою "змією". У своєму Facebook вони розмістили публікацію, попросивши користувачів допомогти впізнати інопланетну істоту. Незабаром службі підказали, що це плоский черв'як-молот з роду Bipalium. Вважається, що цей інвазивний вид, що мешкає в Азії, міг потрапити в США через торгівлю рослинами.

Фото: Wikipedia

Хижі черви активно займають нові території і можуть виростати до 40 і більше см, приносячи шкоду садам і городам. Рослин вони не чіпають, але полюють на дощових черв'яків, які розпушують ґрунт і підтримують здоров'я екосистеми. Через це культури можуть гинути без видимої на те причини, а птахи залишаються без природного корму. Саме тому вчені вже неодноразово попереджали про необхідність відстежувати і припиняти поширення молотоголових черв'яків.

Примітно, що черв'яка-молота досить важко вбити, адже якщо розрубати його на частини, він перетвориться на дві повноцінні особини. Приблизно через 10 днів на задній половині хробака виросте нова голова, і такий розподіл може відбуватися кілька разів на місяць.

  • Раніше в Індії знайшли незвичайну черепаху яскраво-жовтого кольору. Рептилія відноситься до вразливого виду індійських черепах, але завдяки своєму забарвленню стала ще більш рідкісною: на сьогоднішній день в світі знайдено всього шість подібних красунь.
  • Фотограф випадково зняв тигра, що знаходиться на межі зникнення. Цей хижак майже чорний, і таких звірів дуже мало. Побачити їх вдається далеко не кожному любителю природи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024