Лайм

10 цікавих фактів про чоловіків, якими жінки похвалитися не можуть, чому невимовно раді

Що відрізняє чоловіків від жінок

Щороку в першу суботу листопада святкують Всесвітній день чоловіків, який був заснований у 2000 році за ініціативою колишнього президента СРСР Михайла Горбачова. theLime вирішив згадати цікаві факти про осіб чоловічої статі.

1. У чоловіків краще розвинена здатність помічати дрібні деталі рухомих об'єктів і просторове мислення. У жінок - комунікативні навички і багатозадачність.

2. У чоловіків набагато менший діапазон емоцій, ніж у жінок. Тобто у них настрій не буде змінюватися 100 раз на день через погоду, успіхи на роботі або капризи дітей. Така стійкість реакцій вироблялася еволюцією: занадто нервові чоловічі особини не виживали в боях, заважали на полюванні або гинули в непотрібних бійках.

3. Чоловіки частіше заїкаються - ризик стати заїкою у них в чотири рази більше, ніж у жінок. Американські дослідники зазначили, що різна ймовірність захворювання заїканням обумовлена відмінностями активності мозку у різних статей. У жінок більше нейронних зв'язків і більша взаємодія між різними структурами мозку.

Фото: pixabay.com

4. Чоловіки страждають на дальтонізм - тобто особливість зору людини, яка виражається у зниженій здатності або повній нездатності бачити або розрізняти всі або деякі кольори. Передача дальтонізму у спадок пов'язана з X-хромосомою і практично завжди передається від матері-носія гена до сина, в результаті чого в двадцять разів частіше проявляється у чоловіків, що мають набір статевих хромосом XY.

5. Чоловіки частіше хропуть. Причина криється в анатомічній особливості дихальних органів - у чоловіків більш м'яке піднебіння, що провокує хропіння.

6. У чоловіка, на відміну від жінки, не відразу з'являються почуття до своєї новонародженої дитини. Якщо у жінки материнський інстинкт проявляється відразу після народження малюка (а у деяких ще до його появи на світ), то чоловікам складно проявляти свої почуття до маленького крикуна. Справжня любов і прихильність з'являються вже тоді, коли з дитиною можна комунікувати і отримувати відповідну реакцію.

Фото: pixabay.com

7. Чоловіки посміхаються рідше, ніж жінки. Як зазначають психологи, під час спілкування дівчата посміхаються на 26% частіше, ніж представники сильної статі. Вчений Ненсі Хенлі називає жіночу посмішку "знаком миротворця", який використовують для упокорення більш владних чоловіків.

8. У компанії жінок чоловіки їдять в два рази більше. Вся справа в інстинктах - адже таким чином вони хваляться своїми можливостями. Жінки ж, навпаки, намагаються їсти менше, якщо розділяють трапезу з особами протилежної статі.

9. У чоловіків гірше розвинений нюх. Особливе значення має кількість нервових клітин в нюховій цибулині (цибулині дотику) - первинній ланці центру нюху. У цибулині відбувається первинна обробка інформації. І саме тут криються відмінності в нюховій здатності у різних статей. У жінок в середньому на 43% більше нейронів в нюховому центрі, ніж у чоловіків.

10. Серед чоловіків більше шульг. Дослідники спробували встановити, чи пов'язана ознака ліворукості або праворукості зі статтю. Однозначно визначити це не вдалося, але є підстави припускати, що на розвиток праворукості та ліворукості можуть впливати статеві гормони - андрогени тестостерон і дигідротестостерон.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли про те, як хлопець попався на зраді через невдале селфі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності