Лайм

Літня балерина в інвалідному візку станцювала "Лебедине озеро", зворушивши соцмережі: відео

Реакція балерини з хворобою Альцгеймера доводить цілющу силу музики

У мережі набирає популярність відео, на якому колишня іспанська балерина Марта Гонсалес танцює "Лебедине озеро", сидячи в інвалідному візку. Танцівниця, яка померла в 2019 роки після боротьби з хворобою Альцгеймера, до останнього не забувала любов до свого ремесла. На відео вона ніби пробуджується від сну, почувши чудову музику Чайковського.

"Прима Нью-Йоркського балету в 60-ті. Один з найбільш вражаючих моментів, які ми пережили з часів початку програми "Музика для пробудження". Можливість послухати цей великий твір мистецтва з людиною, яка його танцювала, стала найважливішою частиною нашої історії. Сила музики безмежна", - йдеться в публікації Música para Despertar - організації, яка займається музичною терапією для допомоги людям з деменцією.

Ролик, який вже зібрав понад 467 тис. переглядів на YouTube, зворушив користувачів соцмереж. "Емоційна сила музики!" - написав у Твіттері актор Антоніо Бандерас своєю рідною іспанською мовою, поділившись записом. "Найкрасивіше відео, яке ви побачите сьогодні!" - захопився диригент Бруклінського симфонічного оркестру Феліпе Трістан.

Засновник програми Música para Despertar Пепе Ольмедо назвав реакцію Марти Гонсалес абсолютно вражаючою. При цьому він шкодує, що йому вдалося отримати дуже мало інформації про життя балерини. Відомо, що вона народилася у Валенсії, почала займатися танцями після еміграції на Кубу і стала примою Нью-Йоркського міського балету в 60-х роках. Витонченими рухами рук Марта показала, що грація і витонченість залишилися з нею до самого кінця.

  • Вдова Шона Коннері зізналася, що перед смертю шотландський актор також боровся з деменцією. Зірка бондіани мріяв про тиху смерті, адже життя з хворобою була для нього болісною.
  • Зірка трилогії "Назад в майбутнє" Майкл Джей Фокс ледь не залишився паралізованим і заново вчився ходити. 59-річний актор вже 30 років бореться з хворобою Паркінсона, але причина його операції була не в ній.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil