Лайм

У лікарнях Індії роботи допомагають лікарям доглядати за хворими на коронавірус

Кількість випадків Covid-19 в країні перевищила 8 млн

Індія посідає друге місце в світі за кількістю випадків Covid-19, і кілька лікарень почали використовувати роботів для дезінфекції, зв'язку пацієнтів з лікарями та інших завдань, пише CNN.

Фото: CNN

З восьми моделей роботів, розроблених компанією Invento Robotics, найпопулярнішим став Mitra, що на хінді означає "друг". Робот може самостійно пересуватися по лікарні, розпізнавати обличчя пацієнтів, вимірювати життєво важливі показники, а також зв'язувати хворих з родичами і лікарями за допомогою камер і прикріпленого до грудей екрану.

"Всередині нашого відділення інтенсивної терапії Мітра допомагає пацієнтам спілкуватися з рідними і дає можливість сім'ї пацієнта заглянути всередину, - сказав директор лікарні Капіл Тьягі. - Пацієнти стають щасливими і позитивними, коли робот відвідує їх. Вони часто роблять Селфі з Мітрою".

Фото: CNN

В Індії зареєстровано понад 8 млн випадків коронавірусу і більше 120 тис смертей. Лікарні щосили намагаються впоратися з напливом хворих, і Invento - не єдина робототехнічна компанія, яка їм допомагає. Так, Milagrow Robotics перепрограмували домашніх роботів-прибиральників для видачі ліків, дезінфекції поверхонь і прибирання за пацієнтами.

  • Раніше вчені розповіли, в яких місцях люди найчастіше заражаються коронавірусом. На 10% таких місць припадає близько 80% всіх заражень.
  • Читайте також висновки психологів про те, чому деякі люди не носять масок і не дотримуються правил карантину. У них є особлива риса, яка відрізняє їх від більш свідомого населення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування