Лайм

Найкращі фільми за участю Армена Джигарханяна крім "Место встречи изменить нельзя"

За роки кар'єри актор зіграв більше 200 ролей

В суботу вранці, 14 листопада, на 86-му році життя помер Армен Джигарханян. За своє довге творче життя актор зіграв чимало яскравих ролей.

Одна з найвідоміших картин за участю артиста, яку згадують в першу чергу, - "Место встречи изменить нельзя", хоча в ній артист грав не головну роль. theLime згадав ще п'ять фільмів, в яких стежити за Джігарханяном було не менш цікаво.

Армен Джигарханян у фільмі "Место встречи изменить нельзя" Фото: kino-teatr.ru

"Здравствуйте, я ваша тетя" (1975)

У цій радянської комедії Джигарханян зіграв легковажну роль. Його персонаж, суддя Кригс, як ніби взятий з анекдотів. Смішний смугастий костюм, вуса, що стирчать, та крилаті фразочки: "Я польщен честью, сэр, видеть вашу честь у себя в доме! - А я не польщен честью видеть свою честь в вашем доме!", "Всемирно известная миллионерша! Жениться на ней - мечта моего детства", "Почему мой маленький пупсеночек не обнимет своего маленького кригсеночка?".

"Собака на сене" (1977)

"Собака на сене" - романтична історія примхливої, запальної багатої красуні Діани (Маргарита Терехова) і відчайдушно закоханого в неї секретаря Теодоро (Михайло Боярський). Сам він не проти позалицятися до господині, але з іншого боку, йому кружляє голову її служниця Марсела. Його кращий друг Трістан, якого зіграв Джигарханян, всіляко підтримує героя та роздає поради.

"Избранник судьбы" (1987)

Весела історія про протистояння великого Наполеона і красивої, загадкової та спокусливої Дами. Вона викрадає секретну пошту з Франції, адресовану Бонапарту, обводить навколо пальця простодушного Поручика, кружляє голови всім, навіть шинкарю Джузеппе (Армен Джигарханян), і, здається, перехитрить самого великого полководця.

"Город Зеро" (1988)

Інженер Олексій Варакин (Леонід Філатов) приїжджає з Москви в маленьке містечко у відрядження, з метою дізнатися, чому місцевий завод перестав поставляти деталі. Однак перше, що він бачить на заводі - абсолютно голу секретарку в приймальні директора (Армен Джигарханян). Ця пікантна обставина нікого не дивує, крім Варакина. Так відбувається перше зрушення в свідомості інженера.

"Ширли-мырли" (1995)

В Якутії був знайдений алмаз надзвичайних розмірів. Його транспортують до Москви, проте його краде мафіозі Козюльський (Армен Джигарханян), у якого, в свою чергу, алмаз буквально з-під носа викрадає Василь Кроликов. Тепер злодія шукає і міліція, і російська мафія на чолі з Козюльським та його помічниками. Але Кроликов вислизає, а їм вдається схопити то музиканта, то цигана, які так схожі на злодія.

  • Армен Джигарханян пішов з життя у віці 85 років. За однією з версій, актор помер в результаті відмови нирок. Смерть констатували лікарі московської клініки, в яку артист потрапив ще в минулому місяці. Останні три роки стали для Джигарханяна особливо важкими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Читайте також

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів