Лайм

У США 100 тис. бойскаутів звинуватили організацію в сексуальному насильстві - скандал вважають найбільшим в історії

Кількість скарг на Бойскаутів Америки затьмарює аналогічні претензії на адресу католицької церкви

Майже 100 тисяч людей вимагають компенсації від організації Бойскаути Америки (BSA), звинувачуючи її командирів у сексуальному насильстві, пише BBC. Організація, яка в лютому 2020 року оголосила себе банкрутом, вибачилася перед жертвами і готова почати переговори зі страховими компаніями.

Фото: Getty Images

Сьогодні Бойскаути Америки налічують понад 2 млн членів - хлопчиків і юнаків у віці від 5 років до 21 року. У 70-х їх було в два рази більше, і скорочення числа учасників пов'язують зі зростанням чуток про сексуальне насильство в організації.

"Це, безумовно, найбільший скандал із сексуальним насильством в США", - заявив адвокат потерпілих Пол Мозес, який у 2010 році відсудив у BSA $ 20 млн для колишнього бойскаута, котрий пережив насильство з боку його командира. Будучи банкрутом, BSA не зможе виплатити потерпілим компенсацію, тому федеральний суд має узгодити створення фонду для врегулювання справи.

Коріння скандалу сягає 2012 року, коли газета Los Angeles Times виявила близько 5000 файлів з подробицями звинувачень на адресу командирів загонів, які вважалися "невідповідними добровольцями". Про більшість інцидентів в поліцію не повідомлялося, і BSA вирішила превентивно звільнити обвинувачених.

  • Раніше в США лідера секти засудили до 120 років в'язниці. Розповідаємо, що відомо про Кіта Раньєра і його культ Нексіум, який займався секс-торгівлею, рекетом і сексуальною експлуатацією жінок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття