Лайм

Невидані нариси Толкіна про Середзем'я вийдуть в 2021 році: що вже відомо про "скарб" письменника

Книга "Природа Середзем'я" вийде в червні наступного року

У червні 2021 року світ побачить нова книга Джона Р. Р. Толкіна "Природа Середзем'я". Збірник нарисів редагує Карл Ф. Хостеттер - провідний експерт-толкієніст, глава Ельфійської лінгвістичної спільноти і комп'ютерний інженер NASA, повідомляє CNN.

Фото: HarperCollins

Джон Р. Р. Толкін найбільше відомий світові як автор "Хоббіта" (1937) і трилогії "Володар перснів" (1954-1955), але він продовжував описувати вигадане Середзем'я аж до своєї смерті в 1973 році.

"Для нього Середзем'я було частиною цілого світу, який потрібно досліджувати, а записи в "Природі Середзем'я" розповідають про подорож, яку він здійснив, щоб краще зрозуміти своє унікальне творіння, - розповів заступник директора видавничого дому HarperCollins Кріс Сміт. - Цей новий збірник нарисів - справжня скарбниця, що дає читачам можливість зазирнути через плече професору Толкіну в момент відкриття: і на кожній сторінці Середзем'я знову оживає".

Уже відомо, що "Природа Середзем'я" піднімає ряд тем, які роками цікавили шанувальників фентезі-саги, в тому числі безсмертя ельфів, реінкарнацію і географію найвідоміших творів Толкіна. За словами видавця, збірник перенесе читачів назад у світ "Сильмарилліону", "Незакінчених сказань" і "Володаря перснів".

  • В 2021 році фільму "Володар перснів: Братство кільця" виповнюється 20 років. До цієї дати творці готують для шанувальників фентезі-саги особливий подарунок.
  • У червні в одній з клінік Лондона помер актор Іен Холм, який виконав роль Більбо Беггінса в трилогії "Володар перснів". Йому було 88 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото