Лайм

З'явився рейтинг найпростіших паролів для злому - перевірте свій

Для їх злому хакерам може знадобитися від секунди до трьох годин

Сервіс NordPass, який допомагає користувачам зберігати паролі для різних програм на Windows, MacOS, iOS та Android, представив рейтинг найбільш ненадійних паролів 2020 року. Судячи з усього, людство вже переселиться жити на Марс, а пароль "123456" залишатиметься найбільш ходовим.

Фото: pixabay.com

Згідно з інформацією на сайті компанії, першу сходинку в рейтингу займає саме пароль "123456" - ним у 2020 році користувалися понад 2 мільйони клієнтів сервісу. Друге та третє місце дісталося паролям "123456789" (961 тисяча користувачів) та "picture1" (371 тисяча).

До десятки найненадійніших паролів увійшли доволі передбачувані варіанти "111111", "password" та "senha" (слово "пароль" англійською та португальською мовами). Як зазначає джерело, для злому такого пароля хакерам може знадобитися від секунди до трьох годин.

Для більш надійного захисту клієнти сервісу використовували паролі, пов'язані з улюбленими персонажами ( "superman", "batman"), їжею ( "chocolate", "pepper", "cookie"), спортом, технологіями і так далі.

  • Дивіться також на theLime фото 15 дивовижних розробок з минулого, які сьогодні здаються вже чимось не з цього світу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання