Лайм

Як воно, жити в підземному бункері за $3 млн: у США показали можливе житло майбутнього, в якому вже немає місць

Будівництво 15-поверхового притулку ще триває, а всі 75 місць у ньому вже викуплені

Озираючись на події 2020 року, замислюєшся про те, що підземний бункер - не така вже й погана ідея. І, судячи з усього, ця думка стає все більш популярною.

Минулого року ЗМІ заговорили про будівництво 15-поверхового підземного притулку на місці колишньої ракетної шахти в Канзасі (США), і ця новина викликали хвилю іронії та жартів. Сьогодні, незважаючи на колосальну вартість житла (а це мільйони доларів за місце), в майбутньому проекті компанії Survival Condo вже розпродані всі 75 житлових місць. Дивимося, як виглядає проект бункера, нібито здатного врятувати жителів від всіляких природних катаклізмів та навіть ядерної війни.

Фото: survivalcondo.com

У 2008 році, на хвилі популярності таких тем, як постапокаліпсіс та пришестя судного дня, новоспечений стартап викупив колишню ракетну шахту в Канзасі. Якщо вірити його засновникам, на це їх команді знадобилося $300 тисяч.

Тоді засновник стартапу Ларрі Хол планував побудувати підземне сховище, яке може забезпечити життя його мешканцям на 1-2 роки. Пізніше підприємці вирішили збільшити термін автономності об'єкта до 5 років, а тим самим підняти вартість житла.

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

На реалізацію ідеї стартапу знадобилося 20 млн доларів, а також роки роботи. За цей час на місці колишньої шахти з'явилося 15 поверхів житлової площі із стінами завтовшки від 2 до 2,7 метрів, три незалежних джерела живлення, три джерела води з системами фільтрації, величезна кількість продуктових запасів та інших корисних речей для виживання. При цьому покупцям пропонувалися різні варіанти житла - від квартири з площею близько 270 кв. метрів ($1,5 млн) до пентхаусів з 1000 квадратів ($4,5 млн).

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Фото: survivalcondo.com

Згідно інформації на сайті проекту, в бункері, крім квартир, є кінотеатр, тренажерні зали, басейни, лаунж-зони та інші розважальні локації, які допоможуть жителям підземелля занудьгувати не так швидко. У проекті стартапу передбачені навіть робочі місця для всіх постояльців.

На сьогоднішній день всі варінти житла в першому бункері Survival Condo вже продані, при цьому будівництво ще не закінчене. Тим часом засновники стартапу зазначають, що "ринок виживання" стрімко зростає, і вже найближчим часом люди побачать значно більшу кількість аналогічних бункерів, при цьому не тільки на території США.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків