Лайм

Помер улюблений доргі Єлизавети II - тепер у королеви залишилася лише одна собака

Песику було 13 років - досить похилий вік для цієї породи

Королева Великобританії Єлизавета II оплакує втрату своєї улюбленої собаки породи доргі (суміш вельш-коргі та такси). Вулкан, так звали улюбленця, жив в королівській резиденції з 2007 року.

Як пише Daily Mail, песик помер в Віндзорському замку кілька тижнів тому. Смерть чотирилапого друга стала великим ударом для 94-річної королеви, яку все життя оточували собаки. Тепер у Її Величності залишився тільки один пес, теж породи доргі - Кенді.

Фото: Getty Images

Як відомо, Єлизавета II - велика любителька собак. Протягом довгих років вона розводила вельш-коргі й виростила більше 30 улюбленцыв цієї породи. Вони супроводжували королеву в офіційних поїздках, на святкових заходах та прикрашали її портрети.

Наразі в резиденції не залишилося жодного коргі - остання собака по кличці Віллоу померла в 2018 році. Тварина страждала від онкологічного захворювання, тому королева прийняла рішення приспати її. Єлизавета більше не розводить собак, тому що не хоче залишати їх одних після своєї смерті.

Фото: Getty Images

Що стосується доргі, то цих улюбленців у Її Величності всього було два. Вулкан та Кенді народилися від однієї з королівських коргі, яка закрутила роман з таксою принцеси Маргарет.

Фото: Getty Images

  • Знаєте, чим харчувалися королівські коргі? Колишній придворний кухар Даррен Макгреді розкрив подробиці їхнього раціону, і ми настійно не рекомендуємо читати його на голодний шлунок.
  • Кілька тижнів про смерть своєї собаки повідомили Кейт Міддлтон та принц Вільям. Англійський кокер-спанієль на прізвисько Лупо прожив в їхній родині дев'ять років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії