Лайм

Кінокритики The New York Times назвали кращі фільми 2020 року: чи всі 14 картин ви встигли подивитися

Експерти виділили 14 картин року

Кінокритики The New York Times Манола Даргіс та Ентоні Олівер Скотт підбили підсумки 2020 року і склали список найкращих фільмів, які вийшли за останні 12 місяців. Як пише видання, кожен з експертів обрав по 10 картин, але в підсумку редакція назвала 14 проектів, так як деякі зустрічалися у обох колег.

Примітно, що до списку увійшли переважно документальні фільми. Але в ньому також знайшлося місце для нової комедії Саші Барона Коена "Борат-2" та нового мультфільму "Душа" від студії Pixar.

"Мартін Іден"

Бразильська екранізація однойменного роману Джека Лондона. Молодий пролетар Мартін Іден бореться за право стати письменником, а також за свою любов до дівчини з вищого суспільства.

"Сіті Хол"

Документальний фільм Фредеріка Вайсмана, в якому режисер подає свій погляд на о соціальну політику уряду Бостона.

"Гунда"

Чорно-білий документальний фільм Віктора Косаківського, який описує життя свині на ім'я Гунда, її поросят і сусідів по фермі - курей та корів. У картині немає людей, діалогів та музики - лише великі плани тварин і звуки природи. Головний меседж "Гунди" - почуття, які здатні відчувати не тільки люди. Виконавчим продюсером проекту став актор Хоакін Фенікс.

"Американська утопія"

Документальний фільм-мюзикл Спайка Лі про бродвейське шоу Девіда Бірна, колишнього фронтмена Talking Heads.

"Бакурау"

Триллер бразильських режисерів Жуліану Дорналлеса та Клебера Мендоса Фільо. За сюжетом жителі глухого селища протистоять корумпованим політикам і банді іноземних інтервентів, які вирішили знищити їхній населений пункт.

"Перша корова"

Ще одна картина Келлі Райхардт про стосунки людини та природи, яку режисер зняла нерухомою, але плівковою камерою.

"Ніколи, рідко, іноді, завжди"

Третя картина Еліза Хіттман. Драма, в центрі якої - подорож двох молодих дівчат з Пенсільванії до Нью-Йорку. Двоюрідні сестри Отамн та Скайлар живуть у провінційному містечку і працюють касирами в супермаркеті. Незапланована вагітність змушує Отамн звернутися до лікаря, так як дівчина не готова стати матір'ю. Підтримати в прийнятті складного рішення та пережити не найкращу процедуру їй допоможе Скайлар.

"Колектив"

Документальний фільм Олександра Нанеу, який розповідає про події протягом першого року після трагедії в бухарестському рок-клубі "Колектив" (30 жовтня 2015 року в закладі сталася пожежа, яка забрала життя 64 людей) і фокусується на ставленні влади до журналістів, які намагаються розповісти правду.

"40-річна версія"

Картина Ради Бланк розповідає про сценаристку, яка все своє життя мріяла домогтися успіху і всі свої сили віддавала для досягнення цієї мети. Робота не приносить героїні бажаного доходу, і вона розуміє, що їй необхідні зміни в житті. Жінка кардинально змінює амплуа і, незважаючи на вік, стає успішною реперша.

"Дилда"

Драма Кантемира Балагова, дія якої відбувається в 1945 році в Ленінграді, де дві жінки-фронтовички намагаються заново почати мирне життя. Навколо - зруйноване та змучене війною місто. Але найстрашніші руїни - всередині самих героїнь.

"Борат-2"

Комедійний мокьюментарі коміка Саші Барона Коена про нові пригоди казахстанського журналіста Бората Сагдієва в США.

"Зависнути в Палм-Спрінгс"

Дебютна комедія режисера Макса Барбакова. На одному літньому весіллі знайомляться сестра нареченої Сара та хлопець подружки нареченої Найлз. Але вся біда в тому, що Найлз вже бував на цьому весіллі мільйон разів, так як застряг у петлі часу. Як незабаром з'ясується, в цьому святковому "дні бабака" стирчить доволі багато народу.

"Дік Джонсон мертвий"

Документальний фільм, присвячений смерті, а точніше - її довгому очікуванню. Постановниця Керстен Джонсон прощається зі своїм батьком Діком, якого підкосила хвороба Альцгеймера. Той, правда, анітрохи не мертвий, а, навпаки, жвавіший за всіх живих.

"Душа"

У центрі історії - викладач музики в середній школі Джо Гарднер, який всім серцем любить джаз і мріє грати на сцені. Одного разу йому це вдається, але в той же вечір після шоу він гине, провалившись у люк каналізації. Душа віртуоза потрапляє в центр розвитку молодих душ, де вони формуються до того, як вирушать до новонароджених дітей. Тут Джо доведеться замислитися про те, що означає мати душу.

  • Тим часом сайт запропонував любителям кіно щедру нагороду за перегляд різдвяних фільмів, і цей список стане в нагоді всім нам. Ну і тепер ми знаємо, як виглядає сезонна робота мрії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту