Лайм

Жінку звільнили після 40 років життя в домашньому рабстві - вона з дитинства була в полоні у сім'ї професора

Жертва сучасного рабства з дитинства працювала без вихідних і заробітної плати

Світ схвилювала історія 46-річної бразильської жінки, яка з дитинства працювала служницею в будинку багатого професора. Вона майже 40 років перебувала в домашньому рабстві і працювала без оплати і вихідних, пише The Guardian.

Фото: pixabay.com

Знедолені батьки передали дівчинку в сім'ю професора Університету Патос-де-Мінас, коли їй було всього 8 років. "Вони годували її, коли вона була голодна, але у неї забрали всі інші права", - сказав інспектор Умберто Камасмі, що відповідає за рятувальну операцію.

Про те, що в будинку професора коїться недобре, поліції повідомили сусіди, які одержували від жінки записки з проханнями купити продукти харчування та засоби гігієни, адже своїх грошей у неї не було. Також потерпілу змусили вийти заміж за літнього родича сім'ї, щоб отримувати його пенсію після смерті.

Звільнену жінку доставили в притулок, де з нею працюють психологи та соціальні працівники. Також їй призначили щомісячну пенсію, яка зможе покрити її потреби. "Вона не знала, який розмір мінімальної заробітної плати. Зараз вона вчиться користуватися кредитною карткою. Вона знає, що кожен місяць їй будуть платити солідну суму", - розповіли інспектори.

Професор визнав себе винним ще до того, як його справу розглянули в суді. Якщо прокуратура звинуватить його у використанні рабської праці і доведе провину, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

За словами офіційних осіб, домашню підневільну працю в Бразилії складно виявити і усунути, оскільки жертви рідко вважають себе сучасними рабами. І хоча інспектори можуть відвідувати підприємства для перевірки на предмет рабства, вони повинні отримати дозвіл від суду на вхід в будинок, а також мати докази жорстокого поводження з жертвами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію