Лайм

Принц Філіп не хоче відзначати 100-річчя в 2021 році - кажуть, для чоловіка королеви немає нічого гіршого

Філіп Маунтбеттен не хоче метушні навколо свого ювілею

10 червня 2021 року принцу Філіпу виповнюється 100 років, але у чоловіка Єлизавети II немає бажання відзначати цю знаменну подію. Джерело розповіло The Telegraph, що герцог Единбурзький не хоче мати нічого спільного з урочистостями, до яких готується королівська родина.

"Він на пенсії, він відступил, він не хоче метушні. Його не можна за це звинувачувати", - сказав співробітник Букінгемського палацу.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Принц Філіп може стати першим чоловіком в королівській родині, якому виповниться 100 років. Але одного разу він зізнався, що зовсім не прагне дожити до такого поважного віку. У розмові з The Telegraph про 100-річчя королеви-матері у 2000 році Філіп сказав, що у нього "немає жодного бажання" святкувати столітній ювілей.

"Я не можу уявити нічого гіршого. Я і так вже почав розвалюватися", - сказав він.

Коли королева-мати Єлизавета Боуз-Лайон досягла 100-річного віку, в Лондоні для неї влаштували особливе свято, на якому були присутні члени королівської родини та британська публіка. З огляду на складну епідеміологічну обстановку, подібні торжества навряд будуть можливі влітку 2021 року. З чуток, в Букінгемському палаці може відбутися спеціальна фотовиставка, присвячена життю іменинника.

Принц Філіп оголосив про відхід з королівської служби в 2017 році, і дружина повністю підтримала його рішення. З тих пір він відвідав всього кілька публічних заходів, включаючи весілля принца Гаррі і Меган Маркл і секретне соціально дистанційоване весілля принцеси Беатріс і Едоардо Мапелло Моцці в липні 2020 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також