Лайм

Жінка з Covid-19 передчасно народила на апараті ШВЛ - лікарі врятували всю сім'ю

Лікарі врятували жінку та її дочку, яка при народженні важила всього 900 г

Мережу зворушила історія возз'єднання родини, яка зможе щасливо зустріти Новий рік незважаючи на всі випробування 2020-го. Вагітну жінку, яка важко хворіла Covid-19, помістили під апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Перебуваючи в комі, вона передчасно народила дівчинку, яку змогла забрати додому лише через 3 місяці, пише Insider.

Фото: snappygoat.com

У вересні Моніка Джонс зі штату Міссурі перебувала на шостому місяці вагітності, коли її госпіталізували з Covid-19. Три тижні потому жінку довелося ввести в штучну кому і підключити до ШВЛ, але її артеріальний тиск різко підскочив. Щоб врятувати життя жінки, лікарі вирішили зробити їй кесарів розтин. Дівчинку, яка на той момент важила всього 907 грамів, доставили у відділення інтенсивної терапії, і фахівцям вдалося зберегти їй життя.

Про появу дитини Джонс дізналася після пробудження кілька днів по тому. Жінка не була впевнена, чи їм з дочкою судилося вижити, але 3 місяці по тому вони змогли разом зустріти Різдво.

"Це прекрасно, що вона тут. Я не знала, що трапиться. Нікому не дано знати, будуть вони жити або помруть, - сказала Джонс. - Я відчуваю, що боролася не за себе, а за мою сім'ю".

Сьогодні дівчинка, яка отримала ім'я Заміра, важить близько 3 кг, і батькам дозволили забрати її додому. Її одужання зайняло на 1,5 місяці більше, ніж відновлення мами, яка боролася з коронавірусом довгих 5 тижнів. Тепер вся сім'я разом, і готується щасливо зустріти Новий рік в повному складі.

  • Раніше у Великобританії жінка народила близнюків у комі через коронавірус. Про це вона дізналася після пробудження - через 2 тижні після кесаревого розтину.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита