Лайм

Британців розлютив діпфейк королеви Єлизавети - кажуть, творці відео пожартували дуже нешанобливо

Танці комп'ютерної королеви можуть привести до розслідування і санкцій для каналу Channel 4

Британський канал Channel 4 привітав глядачів з Різдвом зверненням підробної пкоролеви. Її цифрового двійника, створеного за допомогою технології Deepfake (діпфейк), змусили говорити про королівські скандали і танцювати на столі. Такий жарт, однак, сподобалася не всім. BBC пише, що сотні глядачів поскаржилися на канал британському регулятору теле- і радіомовників.

Фото: CHANNEL 4

Для створення ролика штучний інтелект наклав обличчя і міміку 94-річної Єлизавети II на відео з актрисою в сивій перуці і синій сукні. Представник Channel 4 заявив, що діпфейк королеви пустили в ефір, щоб попередити людей про фейкові новини в цифрову епоху. Але публіці такий підхід здався образливим і дуже неповажним.

На відео двійник королеви говорить про розпад в королівській родині, нестачу рулонів туалетного паперу і кількість дітей прем'єр-міністра Бориса Джонсона. Потім комп'ютерна Єлизавета залазить на стіл і показує кілька "рухів для TikTok".

Побачивши неоднозначну програму, багато глядачів поспішили висловити обурення у соцмережах, а деякі назвали відео "огидним". "У королеви був важкий рік, і перетворювати ці речі в національний жарт - жахливо. Вона проявила справжнє лідерство і сміливість під час пандемії, активізувавшись в той час, коли багато втратили довіру і віру в політику", - обурюються коментатори.

Агентство Ofcom, що регулює роботу теле- та радіо- компаній Великобританії, підтвердило, що отримало понад 200 скарг на програму Channel 4, і тепер вирішує, чи потрібно почати офіційне розслідування.

  • Для тих, хто пропустив справжнє різдвяне звернення Єлизавети II, theLime підготував короткий переказ. Королева звернулася до людей, для яких Різдво затьмарилося втратою близьких і самотністю через локдаун.
  • Ходять чутки, що принц Філіп не хоче відзначати 100-річчя в 2021 році. Кажуть, для чоловіка королеви немає нічого гіршого, і він зовсім не збирався доживати до такого поважного віку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії