Лайм

Помер співак Джеррі Марсден, чий хіт став гімном ФК "Ліверпуль" - його досі співають мільйони фанатів

Колись група Марсдена Gerry & The Pacemakers була головним конкурентом The Beatles

Вокаліст британської групи Gerry & The Pacemakers Джеррі Марсден помер у лікарні у віці 78 років. Видання BBC повідомило, що співак помер від серйозної інфекції крові, що вразила його серце.

Виконавець хіта You'll Never Walk Alone, який став гімном футбольної команди "Ліверпуль", потрапив до лікарні 26 грудня, але лікарям не вдалося йому допомогти.

Фото: Getty Images

У соціальних мережах представники ФК "Ліверпуль" написали, що слова Марсдена будуть жити з ними вічно. "Голос Джеррі супроводжував наші найважливіші матчі. Його гімн об'єднував гравців, персонал і уболівальників по всьому світу", - йдеться в заяві клубу в Twitter.

Історія Gerry & The Pacemakers нерозривно пов'язана з іншою ліверпульською групою - The Beatles. У 1960-х їхнім менеджером був Брайан Епстайн, який зробив "бітлів" комерційно успішними. Пол Маккартні вшанував пам'ять колеги, показавши архівне фото.

"Джеррі був нашим товаришем з перших днів [музичної кар'єри] в Ліверпулі. Він та його група були нашими головними суперниками на місцевій сцені. Його незабутні пісні You'll Never Walk Alone і Ferry Cross the Mersey залишаються в серцях багатьох людей нагадуванням про радісні часи в британській музиці, - написав Маккартні. - Я завжди буду згадувати тебе з посмішкою".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії