Лайм

У Туреччині проповідник отримав більше 1000 років в'язниці - його звинувачення зайняло 500 сторінок

Чоловіка звинуватили в різноманітних злочинах, від шпигунства до сексуального насильства

Турецький суд засудив мусульманського телепроповідника Аднана Октара до 1 075 років в'язниці за злочини на сексуальному грунті, шахрайство і замах на військове і політичне шпигунство, пише The Guardian.

64-річний чоловік проповідував креаціонізм і консервативні цінності, поки в телестудії навколо нього танцювали жінки у відвертому вбранні. Під час суду Октар заявив, що у нього "близько 1000 подруг", а його серце "сповнене любов'ю до жінок".

Андан Октар Фото: Getty Images

Вперше проповідник привернув увагу ЗМІ в 1990-х року, коли його секта виявилася замішаною у численних сексуальних скандалах. У 2011 році Октар запустив онлайн-телеканал, який часто штрафували і критикували релігійні лідери Туреччини. Канал закрили в 2018 році, коли чоловіка і його пособників заарештували за шахрайство.

Одна з жертв проповідника заявила, що він неодноразово ґвалтував її та інших жінок, змушуючи приймати протизаплідні таблетки. Під час обшуку в його будинку знайшли 69 000 таких таблеток. Октар сказав, що їх використовували для лікування шкірних захворювань і порушень менструального циклу його подруг.

Суд також засудив двох керівників організації Октара до 211 і 186 років відповідно. В обвинувальному висновку на 499 сторінках він і його прихильники зображені як злочинне угруповання, яке наживалося на шантажах, здирництві та відмиванні грошей. Серед інших звинувачень - замах на політичний і військовий шпіонаж, тортури, викрадення, незаконне прослуховування телефонних розмов, шахрайство, погрози, замах на вбивство і фальсифікація.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру

Український оперний співак Василь Герелло підтримує війну в Україні, живе в Росії і має громадянство РФ - артисту оголосили про підозру

Мій Чернігів: Наталка Денисенко відреагувала на ракетний обстріл рідного міста

Українська акторка Наталка Денисенко, яка родом з Чернігова, розповіла, що у день ракетного удару 17 квітня у місті знаходився її син та батьки

Журнал Time назвав найвпливовішими жінками 2024 року дружину Навального та співачку Дуа Ліпу

Юлія Навальна та Дуа Ліпа потрапили до списку 100 найвпливовіших людей від журналу Time - росіянка очолила категорію Лідери