Лайм

В Англії закриють улюблений паб Джона Толкіна та Клайва Льюїса - його відкрили в 1566 році, але тут прийшов ковід

Після жорсткого локдауну заклад так і не зміг окупитися

Наприкінці січня легендарний англійський паб The Lamb & Flag, улюблений заклад письменників Джона Толкіна ("Володар перснів") та Клайва Льюїса ("Хроніки Нарнії") в Оксфорді, припинить своє існування.

Як пише Reuters, заклад в центрі міста відкрили ще в 1566 році. Сьогодні воно належить коледжу Святого Іоанна (найбагатшому коледжу Оксфордського університету), але й це не рятує його від розорення в дні пандемії коронавіруса.

Фото: lambandflagcoventgarden.co.uk

"Не дивлячись на те, що паб повернувся до роботи в серпні 2020 року, він так і не зміг окупитися", - йдеться в заяві навчального закладу. Згідно з попередньою інформацією, будівля залишиться у власності коледжу, який розгляне варіанти його використання в майбутньому.

З 1997 року коледж направляв прибуток, виручений у пабі, на стипендій аспірантів.

Фото: lambandflagcoventgarden.co.uk

Фото: lambandflagcoventgarden.co.uk

Фото: lambandflagcoventgarden.co.uk

  • Раніше актори фільмів "Володар перснів" та "Хоббіт" вирішили викупити й зберегти для шанувальників Джона Толкіна його будинок в Оксфорді. У цьому двоповерховому особняку з широкою зеленою галявиною англійський письменник жив з 1930 по 1947 рік і створив свої знамениті твори.
  • Невидані нариси Толкіна про Середзем'я вийдуть в 2021 році. Розповідаємо, що вже відомо про "скарб" письменника - збірнику "Природа Середзем'я", який побачить світ вже в червні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil