Лайм

В очікуванні великої прем'єри: як виглядав оригінальний фільм "Кінг-Конг проти Годзілли" 1962 року

У 60-х кросовер з бюджетом $620 тисяч зібрав у прокаті понад $10 млн

24 січня компанії Warner Bros. та Legendary Pictures випустили свіжий трейлер до блокбастеру Адама Вінгарда "Годзилла проти Конга", який вийде на екрани вже 26 березня. За два дні його подивилися понад 27 млн людей. Ролик набрав більше мільйон лайків, а в коментарях вже зібралося понад 100 тисяч думок. Любителі екшенів звуть картину однієї з найбільш очікуваних у 2021 році і покладають на неї великі надії. І це чудовий привід згадати, як виглядав оригінальний фільм "Кінг-Конг проти Годзілли" 1962 року.

У 60-х, розмірковуючи, як продовжити історію гігантської горили з фільмів "Кінг Конг" та "Син Кінг Конга" (1933), сценарист Вілліс О'Брайан запропонував зняти екшен "Кінг-Конг проти Франкенштейна". Згідно з його ідеєю, улюбленець публіки мав виступити в поєдинку проти не менш величезного монстра з Сан-Франциско.

Ця ідея сподобалася творцеві Кінг Конга Меріену Куперу, та пізніше через низку розбіжностей з власниками прав на образ Франкенштейна сценарій довелося переписати. Противником Конга став гігантський монстр-мутант з коміксів - Годзілла. Вперше любителі кіно спостерігали його в однойменному чорно-білому фільмі 1954 року.

За виробництво фільму "Кінг-Конг проти Годзілли" одночасно взялися Японія та США, а його режисером виступив Ісіро Хонда. Екшн не тільки став кросовером картин "Кінг Конг" (1933) та "Годзилла" (1954), але й першим фільмом про цих персонажів, знятим на кольорову плівку.

Постери до фільму "Кінг-Конг проти Годзілли" Фото: Reddit

Що за сюжетом? Якщо коротко, то одного разу неподалік від Японії, у водах океану, прокидається Годзілла, якого всі вважали мертвим. Журналісти їдуть на острів, де, згідно з легендами, живе Бог, але знаходять там гігантську горилу на ім'я Конг. Телевізійники перевозять Конгда до Японії, де він тікає і починає бій проти Годзілли.

Прем'єра в Японії відбулася влітку 1962 року, а от глядачі в США побачили "Кінг-Конг проти Годзілли" лише в 1963-му. Бюджет фільму, якщо не вдаватися в деталі з місцевою валютою Японії та США, склав $620 тисяч, при цьому в прокаті блокбастер зібрав понад $10 млн - шість з них принесли глядачі в Японії.

До слова, дотепним експериментом з трейлером "Годзилла проти Конга" в ці дні поділилися автори YouTube-каналу 15CentsMedia. Ось яким був би один з найбільш обговорюваних роликів цього тижня у 1962 році.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024