Лайм

Помер актор Юрій Лахін - уродженець Запоріжжя та зірка серіалу "Ліквідація"

Йому було 68 років

На 69-му році життя помер радянський та російський актор Юрій Лахін. Артист помер в одній з московських клінік від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Про смерть зірки серіалів на своїй сторінці в Facebook повідомив драматург Микола Коляда. "Юрка, дуже шкода тебе", - написав він у пості 27 січня. Він також згадав, що Лахін свого часу був провідним актором у Свердловській драмі. "Грав все", - зазначив драматург.

Юрій Лахін Фото: скріншот: серіал "Молодежка"

Юрій Лахін перехворів ковідом ще в грудні 2020 року. Після Нового року йому зробили КТ, яке показало ускладнення. Актора помістили в лікарню, але допомогти йому не змогли, розповіли в оточенні артиста сайту E1.RU. Лікарі сподівалися на одужання, але дива не сталося - вранці 27 січня його не стало.

Юрій Лахін народився в Запоріжжі, але незабаром переїхав на Урал, де в 1978 році закінчив Свердловське театральне училище і влаштувався у Свердловський академічний театр драми. Там він пропрацював одинадцять років.

За свою кар'єру Лахін знявся у багатьох фільмах та серіалах, серед яких "Вечный зов", "Сказка на ночь", "Сыщики-1", "Антикиллер", "Высоцкий. Спасибо, что живой", "Позднее раскаяние", "Молодежка", "Верни мою любовь", "Громовы", "Ликвидация" та багатьох інших.

"Ликвидация" (2007) Фото: kino-teatr.ru

"Верни мою любовь" (2014) Фото: kino-teatr.ru

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа