Лайм

В Індії палять портрети Грети Тунберг і Ріанни через пости у соціальних мережах - що відбувається

Активістка та співачка підтримали протести індійських фермерів

У Делі натовп розгніваних чоловіків спалив зображення шведської екоактівісткі Грети Тунберг і співачки Ріанни. Причиною агресії стали пости в Twitter, в яких вони підтримали протести індійський фермерів, пише The Guardian.

Фото: Danish Siddiqui / Reuters

З листопада тисячі фермерів розбили табори навколо Делі, вимагаючи скасування нових сільськогосподарських законів. Коли поліція і воєнізовані формування почали жорстоко придушувати протести, Тунберг і Ріанна публічно висловилися в їхню підтримку.

"Я підтримую мирний протест фермерів. Ніяка ненависть, загрози або порушення прав людини ніколи цього не змінять", - написала Грета, запропонувавши індійським фермерам поради з проведення кампанії в соціальних мережах, включаючи рекомендовані хештеги.

Твіт активістки привернув увагу поліції Делі, яка назвала його частиною "міжнародної кампанії по нанесенню шкоди репутації Індії". Лідери правлячої партії Бхаратія Джаната (BJP) також заявили, що запропонований Тунберг інструментарій говорить про "міжнародні плани щодо нападу на Індію".

Ріанна поділилася в Twitter новиною про репресії проти фермерів, і обурилась: "Чому ми не говоримо про це?!" У відповідь уряд Індії різко заявив, що знаменитості не мають публікувати в соцмережах сенсаційні хештеги і коментарі. Боллівудські зірки, що підтримують політику правлячої партії, назвали Ріанну "порнозіркою" та пропагандисткою, яка бере участь у "змові з метою розділу Індії".

Тим часом індійські фермери не збираються згортати протести. Вони стверджують, що нові закони віддають їх на милість корпорацій, які контролюватимуть ціни на продукти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували