Лайм

Конкурс підводної фотографії показав переможців 2021 року - ось, що приховують глибини океану

Конкурс Underwater Photographer of the Year оцінює журі Британського товариства підводних фотографів

Конкурс Underwater Photographer of the Year оголосив переможців 2021 року, і на кращих фотографіях із морських глибин зображені дивовижні істоти, затонулі кораблі і небезпечні печери, дістатися яких можуть лише найсміливіші нирці.

У категорії "Макро" переможцем став карликовий морський коник у об'єктиві Галіса Хоарау. Зазвичай ці крихітні променепері риби ховаються у коралових рифах, і їх важко знайти.

Фото: Galice Hoarau / UPY2021

Тобіас Фрідріх натрапив на вражаюче судно близько Багамських островів, вигравши перше місце в категорії "Затонулі кораблі".

Фото: Tobias Friedrich / UPY2021

Перше місце у категорії "Поведінка" зайняв Карім Ілля і смугастий марлін на полюванні у Мексиці.

Фото: Karim Iliya / UPY2021

Дайана Ферні виграла у категорії "Чорно-біле", сфотографувавши граціозну аквалангістку біля підводних скель.

Фото: Diana Fernie / UPY2021

Азіатського губана складно назвати симпатичним, але саме він приніс Рьохею Іто перемогу у ктаегоріі "Портрет". Рельєфна голова риби нагадала японському фотографу синтоїстське божество-хранителя.

Фото: Ryohei Ito / UPY2021

Малкольм Німмо зробив милий портрет морської собачкиу водах Плімут-Саунд, вигравши в категорії "Макро у британських водах".

Фото: Malcolm Nimmo / UPY2021

Кірсті Ендрю вразила журі конкурсу фотографією затонулого корабля, повністю покритого анемонами і губками. Їй дісталася перемога в категорії "Спільне проживання".

Фото: Kirsty Andrews / UPY2021

Іен Уейд за допомогою GoPro зробив динамічне фото лебедя-шипуна, який пірнув у озеро за ласощами. Воно виявилося кращим серед знімків, зроблених компактними камерами.

Фото: Kirsty Andrews / UPY2021

Карім Ілля за допомогою безпілотника зробив аерофотознімок острова в Гуна-Яла (Панама), і отримав нагороду у категорії "Охорона морського середовища".

Фото: Karim Iliya / UPY2021

Марку Кіркленду знадобилося багато терпіння, щоб зняти в міському ставку жабу і перемогти в категорії "На задньому дворі".

Фото: Mark Kirkland / UPY2021

Еліс Беннетт назвали "Найбільш багатообіцяючим британським підводним фотографом" за знімок аквалангістів у глибоких водах Мексики.

Фото: Alice Bennett / UPY2021

Головну премію "Підводний фотограф року" отримала Рене Капоццола, якій вдалося сфотографувати акул і чайок, що ширяють над хвилями у надвечір'ї.

Фото: Renee Capozzola / UPY2021

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита