Лайм

У Британії поліцейський під прикриттям дізнався про плани терористів отруїти королівську родину

Зловмисник, який задумав отруєння, вже потрапив за грати

27-річний Сахіб Абу, звинувачений у підготовці теракту в Британії, розповів поліцейському під прикриттям про плани отруїти королівську родину - принца Вільяма, Кейт Міддлтон та їхніх дітей. Запис розмови оприлюднили в суді над Абу, який раніше придбав балаклави та холодну зброю.

Як пише The Independent, ініціатором ідеї з отруєнням, яка так і не була реалізована, Абу назвав свого "брата", пропагандиста ІДІЛ Хусейна Рашида. Сьогодні Рашид також відбуває тюремний термін - в 2018 році його засудили до довічного з мінімальним терміном ув'язнення 25 років за заклики до тероризму та участь у плануванні терористичних актів.

Принц Вільям і Кейт Міддлтон з дітьми Фото: Instagram / @kensingtonroyal

Після листування в таємних чатах Telegram Абу та поліцейський під прикриттям зустрілися в одному з районів Лондона, щоб обговорити купівлю зброї. Тоді ж агенту вдалося розговорити зловмисника і дізнатися про нездійснені плани Рашида - так звану "атаку на принца Джорджа" (старшого сина Кейт Міддлтон та принца Вільяма). При цьому терорист подумував отруїти не тільки правнука королеви Єлизавети II, але і його батьків.

"Знаєш, який у нього був план? - каже на запису Абу. - Піти до найближчого Sainsbury's (місцевий магазин з морозивом - Ред.) поряд з будинком королівської родини та підкласти отруту в морозиво. Королівська родина піде й купить його там. Напевно його з'їсть і їхній син".

  • Тим часом в Букінгемському палаці розповіли про стан 99-річного принца Філіпа після госпіталізації. Чоловік Єлизавети II провів у лікарні вже дві ночі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео