Лайм

Вченим в Австралії вдалося датувати древнє наскальне зображення завдяки осам - йому понад 17 тисяч років

Схоже, це двометровий кенгуру

Завдяки осам вченим вдалося датувати древній наскельний малюнок, виявлений раніше в Австралії. Саме сліди комах допомогли встановити, що двометрове зображення тварини (схоже, кенгуру) нанесли охрою на кам'яний звід скелі близько 17,3 тисяч років тому.

Як пише Vice, часто аналіз фарби не дає вченим всієї необхідної інформації, щоб розрахувати приблизний вік того чи іншого предмета живопису. Коли ж вони отримали результати радіовуглецевого аналізу залишків осиних гнізд, які були знайдені прямо на зображенні, стало відомо, що малюнок з'явився в період останнього льодовикового періоду.

"У той час виживати було складно, люди страждали від посухи, але продовжували малювати", - зазначив один з учасників дослідження Свен Узман. Так вчені все частіше отримують можливість відповідати на одне з найпопулярніших питань серед туристів - скільки років тому чи іншому наскальному малюнку.

  • Раніше фотограф знайшов унікального жовтого пінгвіна, і обидва прославилися в пресі. Погляньте: ніяких фокусів - тільки генетика.
  • Тим часом в США клонували тхора, який помер понад 30 років тому. Так вчені рятують вимираючий вид і працюють над відновленням популяції тварин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць