Лайм

Принцеса Дубая назвала себе заручницею батька і попросила розслідувати викрадення сестри

Обидві дочки шейха Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума не змогли втекти від батька

Дочка правителя Дубая принцеса Латіфа попросила поліцію Великобританії повторно розслідувати викрадення її сестри Шамси. Дівчина стверджує, що понад 20 років тому Шамсу схопили за наказом батька, і з тих пір тримають в ув'язненні, пише BBC.

24 лютого поліція Кембріджширу отримала написаний від руки лист, датований 2019 роком. У ньому Латіфа просила допомоги у звільненні принцеси Шамси, яка зникла у 2000-му. Тоді Шамсі було всього 18 років, і з тих пір вона не з'являлася на публіці.

Принцеса Дубая Шамс Фото: BBC

Кількома днями раніше в мережі опублікували секретно записане відео, де принцеса Латіфа говорить: "Я заручниця. Я не вільна. Я поневолена у цій в'язниці. Моє життя не в моїх руках". З тих пір ООН запросила у ОАЕ докази того, що жінка жива, але відповіді поки не надходило.

У серпні 2000 року принцесу Шамсу викрали на вулиці в Кембриджі після відвідин бару. Місяцем раніше дівчина втекла з маєтку свого батька у Лонгкроссі, графство Суррей. Шамсі вдалося таємно передати адвокату імміграційної служби повідомлення, в якому вона розповіла про своє викрадення.

"Мене схопили 19 серпня у Кембриджі. Він послав чотирьох арабів, щоб схопити мене, у них була зброя і вони погрожували мені, вони відвезли мене до мого батька в Ньюмаркет, там мені зробили дві ін'єкції і дали жменю таблеток. Наступного ранку прилетів вертоліт і доставив мене у літак, на якому я повернулася в Дубай. Я замкнена ще й досі", - говорила Шамса.

У 2001 році поліція Кембріджширу почала розслідування викрадення, але воно зайшло в глухий кут, оскільки офіцерам заборонили в'їзд у Дубай. Справу переглядали у 2018-му і 2020-му роках, але вона так і не просунулася. Після того, як з'явився відеозапис принцеси Латіфи, міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб сказав, що "буде дуже уважно стежити за розвитком подій на цьому фронті".

Принцеса Дубая Латіфа Фото: BBC

Шейх і прем'єр-міністр Дубая Мохаммед ібн Рашид Аль Мактум має у Великобританії глибокі зв'язки. Він дружить з королевою і є одним з найбільших приватних землевласників в країні.

Сама принцеса Латіфа намагалася втекти з Дубая в 2018 році, але її насильно повернули додому в рамках спільної операції ОАЕ та Індії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ