Лайм

Піщана буря накрила місто в Китаї величезною жовтою хмарою - вражаючі фото

Буря накрила містечко в провінції Ганьсу 27 квітня

Піщана буря охопила провінцію Ганьсу на північному заході Китаю, і аерофотознімки показали вражаючі фото величезної хмари жовтого пилу.

Фото: Getty Images

Deutsche Welle повідомляє, що через погану видимість в провінції відбулися численні аварії, а жителям рекомендували залишатися в приміщенні і тримати вікна закритими.

Фото: Getty Images

Сильні піщані бурі відбуваються в Китаї щовесни, коли вітер піднімає пил у пустелі Гобі на півночі країни. Потім жовті хмари розносить по містах Піднебесної та інших місцях по всій Азії.

Через зростання пустелі, яка з року в рік поглинає оточуючі сільгоспугіддя, проблема піщаних бур погіршилася. У березні найсильніша за десятиліття буря накрила Пекін, через що рівень забруднення повітря зашкалив, а авіакомпанії змушені були скасувати сотні рейсів.

Влада Китаю намагаються боротися з піщаними бурями за допомогою "Великої зеленої стіни" - врублені ділянки лісу знову засаджують деревами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування