Лайм

У фіналі "Євробачення" виступлять Lordi: ось 5 фріків конкурсу, включно з металістами у масках

Епатажні артисти досить часто вигравали в конкурсі

У суботу, 22 травня, в Роттердамі відбудеться фінал пісенного конкурсу "Євробачення", в рамках якого виступлять переможці минулих років, в тому числі фінська група Lordi. Вона виконає свою пісню Hard Rock Hallelujah, яка 15 років тому принесла їм перемогу. theLime вирішив згадати найепатажніших артистів, які брали участь у конкурсі в різні роки.

Lordi (2006)

У 2006 році підкорювати пісенний конкурс до Греції поїхала фінська англомовна хард-рок-група Lordi, яка прославилася тим, що виступає в масках і костюмах монстрів і виконує пісні на тему жахів.

Незважаючи на дивний імідж, який деякі критики назвали "сатанинським", група Lordi пройшла півфінал конкурсу і виступила в фіналі з піснею Hard Rock Hallelujah. Її виступ також супроводжувався яскравим піротехнічним шоу. Вона виграла глядацьке голосування, випередивши російського учасника Діму Білана і групу Hari Mata Hari з Боснії та Герцеговини, і з результатом 292 бала, рекордним за всю історію "Євробачення" аж до зміни системи суддівства в 2006 році, вийшла на перше місце.

Індик Дастін (2008)

На "Євробаченні-2008" Ірландію представила лялька Індик Дастін (Dustin the Turkey) з піснею Irelande Douze Pointe ("Дванадцять балів Ірландії"). Це ляльковий персонаж, популярний у дитячій аудиторії ірландського телебачення. Крім появи на ТБ Індик Дастін складає і записує власну музику, намагається почати реальну політичну кар'єру і навіть є Послом доброї волі в ЮНІСЕФ.

З композицією Irelande Douze Pointe, виконаною англійською і французькою мовами, Індик Дастін виступив у першому півфіналі та зайняв 15-е місце (22 бали). Таким чином він не пройшов у фінал.

"Бурановські бабусі" (2012)

У 2012 році Росію на пісенному конкурсі представляв фольклорний колектив з Удмуртії "Бурановські бабусі". Вони отримали популярність завдяки виконанню хітів популярних російських і зарубіжних виконавців рідною удмуртською мовою.

Незважаючи на те, що середній вік учасниць колективу був близько 70 років, "Бурановські бабусі" з піснею Party for Everybody на Євробаченні в Баку (Азербайджан) буквально "розірвали" публіку і зайняли в фіналі друге місце.

Кончіта Вурст (2014)

Австрійський співак Томас Нойвірт, більш відомий під жіночим альтер-его Кончіта Вурст, підкорював "Євробачення-2014" у Копенгагені (Данія) в образі бородатої жінки. Цей образ Томас придумав ще в підлітковому віці через те, що стикався з дискримінацією і цькуванням. В одному з інтерв'ю він зазначив, що він не любить перебувати в центрі уваги і не хоче, щоб його впізнавали на вулиці. Створена ж їм Кончіта дозволяє розділяти творчість і тихе особисте життя.

Відзначимо, що борода Кончіти - справжня, однак для посилення ефекту вона додатково підфарбована тінями для повік. Довге волосся - це звичайна перука, а груди - білизна з пуш-апом.

Незважаючи на неоднозначну реакцію суспільства, Кончіта Вурст з піснею Rise Like a Phoenix ("Повстану немов Фенікс") посіла перше місце у другому півфіналі, набравши 169 балів. 10 травня 2014 року в фіналі конкурсу Кончіта Вурст отримала 290 балів і стала переможцем "Євробачення".

Hatari (2019)

У 2019 на "Євробаченні", яке проходило в Ізраїлі, виступила перформанс-арт-група з Рейк'явіка (Ісландія) Hatari. Цей колектив називав себе "антикапіталістичною групою виконавців БДСМ-техно" і стверджував, що основна мета групи - руйнування капіталізму.

Також учасники Hatari відкрито висловлювалися проти політики Ізраїлю в арабо-ізраїльському конфлікті, а ізраїльська правова організація Shurat HaDin Israel Law Center закликала заборонити колективу в'їзд у країну. Більш того, Ісландію могли дискваліфікувати через політичний підтекст пісні, в якій була фраза "Європа впаде".

Незважаючи на це, на конкурсі Hatari все ж виступили. Група виконала пісню Hatrið mun sigra ("Ненависть переможе") і зайняла в фіналі 17-е місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні