Лайм

Наталка Ворожбит стала лауреаткою кінопремії "Золота Дзиґа"

Імена решти лауреатів премії будуть відомі вже 12 червня

Режисерка та сценаристка Наталка Ворожбит стала лауреаткою Національної кінопремії "Золота Дзиґа" в номінації "Відкриття року". Про це повідомляється на сайті Української кіноакадемії.

Переможця в цій категорії визначили на закритому засіданні Правління та Наглядової Ради шляхом анонімного голосування, йдеться у повідомленні. Імена решти лауреатів вже п'ятої щорічної кінопремії дізнаємося під час церемонії нагородження 12 червня.

Фото: Facebook / @natalia.vorozhbyt

"Враховуючи, що я дебютантка, то будь-яка відзнака має для мене велике значення, це — як великий кредит довіри на наступні роботи, - зазначила режисер. - Особливо важливо отримувати нагороди в своїй країні, коли нашу роботу оцінюють найкращі представники кіноспліьноти".

Наталка Ворожбит - відома в Україні драматургиня, сценаристка фільмів "Кіборги", "Дике поле", шоураннер успішного серіалу "Спійматі Кайдаша". У 2020 році Ворожбит дебютувала як режисер з картиною "Погані дороги", який отримав нагороду на "Тижні критики" Венеціанського кінофестивалю й три нагороди Національної премії кінокритиків "Кіноколо".

  • Раніше ми подивилися "Погані дороги" - страшний і важливий сьогодні фільм про приховану сторону війни на Донбасі.
  • Читайте на theLime інтерв'ю з Наталею Ворожбит, в якому сценарист поміркувала про гумор, менталітет і хороші серіали, а також розповіла, як її проект "Спійматі Кайдаша" став дзеркалом українських реалій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня