Лайм

Ну все, майбутнє вже тут. Словацький вчений здійснив перший політ на своєму автомобілі AirCar: відео

Для створення гібрида винахіднику знадобилося два роки

Літаючий автомобіль - один з головних атрибутів "майбутнього", яке ми бачили у фільмах Роберта Земекіса, Люка Бессона, про яке читали в книгах письменників-фантастів. Ну, здається, все. Ось воно й настало. Словацький винахідник Стефан Кляйн здійснив 35-хвилинний політ з Нітри до Братислави на своєму гібридному автомобілі з простою назвою AirCar. Відео експерименту він розмістив на YouTube-каналі KlienVision.

Прототип авто, розроблений Кляйном, трансформується в літак за 2 хвилини і 15 секунд. AirCar розвиває швидкість до 170 км/год і розрахований на польоти на висоті до двох з половиною км. Поки машина вченого здійснила політ між двома містами, але Кляйн вже впевнений, що вона здатна долати й далекі відстані.

Від літаючих машин в тому ж "5 елементі" Бессона AirCar відрізняє великий пропелер, встановлений ззаду, і широкі крила. До того ж злетіти вертикально на автомобілі не вийде, йому необхідний розгін.

Фото: YouTube / KlienVision

Фото: YouTube / KlienVision

У салоні AirCar є місце і для пасажира. При цьому, підкреслює Кляйн, загальна вага мандрівників не має перевищувати 200 кг. Команда Кляйна працювала над гібридом близько двох років, і за цей час витратила майже два мільйони євро.

  • Раніше ми розповідали про шанувальника кіно, який зробив копію машини з "Мисливців за привидами". Але найцікавіше не це. Невдовзі чоловік знайшов їй незвичайне й доволі прибуткове застосування.
  • Читайте також на theLime, як малюк залишився в Tesla та випадково придбав для мами повний пакет автопілота. Лише за $10 тисяч.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024