Лайм

ONUKA розповіла про боротьбу з депресіями і суїцидальні думки в підлітковому віці

Співачка страждала від затяжних депресій з підліткового віку

Наталя Жижченко (ONUKA) дала відверте інтерв'ю Маші Єфросиніній та зізналася, що з підліткового віку регулярно боролася з затяжними депресіями. Змінити життя їй допомогла робота з психотерапевтом.

"Я зробила над собою величезну роботу в плані терапії, в плані одужання і мотивації. Я розуміла, що мій чоловік [Євген Філатов] більше не витримає з такою людиною", - розповіла вона в YouTube-проекті "Экзамен".

ONUKA розповіла про причини депресії, в яку почала занурюватися з 14 років.

"По-перше, це може бути генетична схильність, як у мене. По-друге, у мене було дуже яскраве дитинство, в якому я вважалася вундеркіндом. Я з 9 років з дорослими артистами гастролювала, завжди була в центрі уваги, і завжди було до мене особливе ставлення - маленька дівчинка, яка грає у супроводі оркестру на флейті складні твори. Це в 9-11 років класно сприймається. А в 14-15 років ти стаєш підлітком, і вже не такий вундеркінд. У дітей-музикантів і дітей- спортсменів це зворотна сторона медалі, коли ти розумієш, що за цим - прірва і безодня, - розповіла Наталя. - у мене це почалося років у 14. Це був поганий настрій, затяжні періоди. Я собі постійно говорила, що я - гівно. Я і зараз іноді в ці стани вриваюся. Як правило, це у мене було перманентне відчуття, яке іноді відтіняли яскраві полегшення. Я розумію, що у мене залежність від успіху і визнання".

Наталя зізналася, що ненавиділа себе, і знаходила заспокоєння в думках про суїцид. "Мені не хотілося жити. Думки про самогубство були, але вони не доходили до намірів. Це були просто роздуми, які приносили мені радість, - розповіла вона. - Важка депресія - це коли ти не можеш встати з ліжка, немає сил і мотивації сходити в душ, не можеш вийти з дому. Такі стани у мене були, але рідко. Тоді я звернулася до фахівця, зробила крок і розпочала терапію".

Також ONUKA зазначила, що ментальні розлади за останні пару років стали популярною темою, і багато молодих людей люблять приміряти на себе ці стани.

"Модно бути таким субтильним. Є пласт людей, які приміряють на себе ці симптоми, не маючи їх. Є тенденція, що бути з якимось ментальним розладом серед молоді - це модно. Модно про це говорити. Останні кілька років. Але від цього серйозність захворювань не знецінюється, тому що величезна кількість людей цим страждає", - сказала вона.

Тим людям, які зіштовхнулися з депресією і не знаходять полегшення в розмовах із друзями і близькими, артистка порадила звертатися до перевірених фахівців і уникати психологів, за плечима у яких всього лише "двотижневі курси".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 травня перша леді України Олена Зеленська відвідала Конференцію з медичного партнерства - який вигляд вона мала

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера