Лайм

У Таїланді заборонили сонцезахисний крем - він завдає шкоди коралам

Порушникам загрожує штраф

У Таїланді заборонили використання в морських парках сонцезахисних кремів. Фахівці вважають, що лосьйони, які туристи використовують для захисту від сонця, шкодять коралам.

Департамент охорони природи заявив, що чотири інгредієнти, що зазвичай зустрічаються в популярних баночках, знищують личинки коралів, перешкоджають їх розмноженню та викликають знебарвлення рифів. Йдеться про такі речовини, як оксибензон, октіноксат, 4-метілбензіліден камфори та бутилпарабен, пише BBC.

Фото: pixabay.com

Кожному, хто порушить цю заборону, загрожує штраф в розмірі 100 тисяч бат (близько 81 тисячі гривень). Однак поки не ясно, як влада контролюватиме дотримання туристами нового правила.

Подібні заборони вже ввели тихоокеанський острів Палау та американський штат Гаваї.

Видання зазначає, що це остання спроба уряду Таїланду захистити свої корали від індустрії туризму. Залив Майя на острові Пхі-Пхі-Ле, що прославився своєю появою у фільмі "Пляж", був закритий у 2018 року після того, як більша частина його коралів була знищена.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil