Лайм

Канадські кінокритики обрали три кращих українських фільми 2021 року

Новинки покажуть на кінофестивалі Київський тиждень критики 21-27 жовтня

Кінокритики з Канади обрали три нових фільми, які найкраще відображають розвиток кінопроцесу в Україні. Всі три новинки покажуть у Києві в рамках фестивалю Тиждень критики 2021, після чого вони потраплять у національний прокат.

Члени Асоціації кінокритиків Торонто в рамках фестивальної програми "Фокус" вибрали для програми такі українські стрічки: "Стоп-Земля" Катерини Горностай, "Носоріг" Олега Сенцова і "Королі репу" Мирослава Латіка.

Фото: kcw.com.ua

Повнометражний дебют режисерки Катерини Горностай "Стоп-Земля" - драма про дорослішання, прем'єра якої відбулася на 71-му Берлінале, де стрічка отримала "Кришталевого ведмедя". Українська прем'єра пройшла на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі і принесла фільму Гран-прі, нагороди за Кращий повнометражний фільм і кращу акторську роботу. Це чуттєва історія про 16-річну дівчину Машу та її друзів у хвилюючі моменти дорослішання.

Фото: kcw.com.ua

Кримінальна драма "Носоріг" - фільм Олега Сенцова, робота над яким почалася ще в 2012 році, проте була призупинена через незаконний арешт режисера російськими спецслужбами у 2014 році і подальше його ув'язнення до 2019-го. Стрічка розповідає про бандитські 90-х в Україні. Світова прем'єра фільму відбулася на 78-му Венеціанському кінофестивалі.

Фото: kcw.com.ua

Музична кримінальна драма "Королі репу" Мирослава Латіка - це історія екстремального дорослішання сільського репера, який потрапляє в світ криміналу. Стрічка відкривала конкурсну програму Одеського міжнародного кінофестивалю в цьому році. У фільмі зіграли українські зірки Ірма Вітовська та Антон Вельбой.

Українські кінокритики також вибрали три канадських фільми, які покажуть в програмі "Фокус". Серед них - спортивна драма "Надя, Батерфляй", містичне драмеді "Юний детектив" і драма "Чорний потік".

Київський тиждень критики - головний міжнародний фестиваль арт-кіно в столиці України, кураторами якого виступають українські кінокритики і кінокритикині. У 2021 році він пройде з 21 по 27 жовтня в кінотеатрі Жовтень.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита