Лайм

Наріман Алієв знімає новий фільм: про що розповість стрічка "Орталан"

Прем'єра фільму "Орталан" запланована на 2023 рік

Режисер фільму "Додому" Наріман Алієв розпочав роботу над новим повнометражним фільмом - історичною драмою "Орталан". Зйомки розпочнуться вже у травні наступного року, а прем’єру плануть на 2023 рік.

Сюжет стрічки "Орталан" розповість про депортацію кримськотатарського народу в 1944 році та юнака на ім’я Ісмаїл, який повернеться з гір і знайде рідне село спустошеним. Ісмаїлу належить відшукати відповіді на запитання, а головне - свою родину.

Наріман АлієвФото: Олена Лобанова

"Орталан - назва селища, звідки в 1944 році була депортована моя бабуся Гульсум. Воно має для мене особисте значення, - розповів Алієв. - Немає жодної кримськотатарської сім'ї, яку не зачепило б це лихо. Моя задача - через історію одного хлопчика розповісти історію трагедії цілого народу, який в один день зник зі своєї батьківщини".

Проєкт стрічки посів друге місце у категорії авторських фільмів Сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно та отримає фінансову підтримку у розмірі 80% від загального бюджету. Продюсерами картини "Орталан" стануть Володимир Яценко та Анна Соболевська, співзасновники кінопродакшену ForeFilms.

Дебютний фільм Нарімана Алієва "Додому" вийшов у 2019 році - прем’єра стрічки відбулася в рамках секції "Особливий погляд" 72-го Каннського кінофестивалю. В тому ж році стрічка здобула гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю та була обрана у якості національного кандидата на премію "Оскар".

  • 24 вересня Український оскарівський комітет обрав стрічку, яка позмагається за можливість представити Україну на кінопремії "Оскар-2022". Нею став дебютний фільм Наталки Ворожбит "Погані дороги". Розповідаємо, чим важливий фільм про прихований бік війни на Донбасі.

Самые интересные истории и новости дня теперь в Telegram! Подписывайтесь на канал theLime и узнавайте о них скорее.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита